NOC*NSF


Teamoverdracht Nederlands Team Koninkrijksspelen

ARNHEM - Nederland is met 133 sporters en begeleiders vertegenwoordigd op de Koninkrijksspelen, die van 21 tot en met 28 juli 2007 in Den Haag plaatsvinden. Het Nederlands Team komt uit in bowling, honkbal, judo, softbal, tennis, voetbal en zwemmen. De Nederlanders nemen het op tegen sporters uit Aruba en uit de Nederlandse Antillen.

Op dinsdag 26 juni vond de officile overdacht van het Nederlands Team plaats op het Hotel- en Congrescentrum Papendal.

Henk Gemser, NOC*NSF topsportbestuurslid, sprak de sporters toe. Daarna droeg Erica Terpstra het team over aan Koninkrijksspelen Chef de Mission Ben Sonnemans.

Tijdens de overdracht werden de aanwezige ouders door NOC*NSF Partner in Sport Ernst & Young genformeerd over de fiscale en juridische aspecten die bij een topsportcarrire om de hoek kunnen komen kijken. Hier zijn deze presentaties van 26 juni in te kijken:


- Fiscaal advies (Ernst & Young)


- Juridisch advies (Holland Van Gijzen)


- Meer fiscaal advies van Ernst & Young voor topsporters vind je hier.

De Koninkrijksspelen is een sportevenement voor de jongere jeugd (12-17 jaar) van het Koninkrijk der Nederlanden. Een week lang met elkaar optrekken en tegen elkaar uitkomen op het sportveld kan het wederzijdse begrip tussen de Antilliaanse, Arubaanse en Nederlandse jeugd ontwikkelen. Dit begrip vormt de basis voor wederzijds respect, wederzijdse waardering en saamhorigheidsgevoelens. Daarnaast wordt er natuurlijk vooral op het scherpst van de snede gestreden om de hoogste podiumplaats.

(29 juni 2007)