Earth Paradiso Trilogy Part 1


AMSTERDAM, 20070606 -- Earth is in 2007 maar liefst driemaal in het Amsterdamse Paradiso te vinden, dat betekent een heuse Paradiso trilogie. 21 juli is de kick-off met een keur aan technologische experimenten, internationale en nationale gasten, creatieve impulsen en een stijlvol gedecoreerde Paradiso.

Met drie verschillende Paradiso edities op respectievelijk 21 juli, 8 september en 10 november gaat earth dit jaar een breed spectrum van haar muzikale en culturele aspiraties laten zien. Paradiso, het epicentrum van de Nederlandse pop-en-dansmuziek, vormt de basis voor een unieke serie in de historie van earth.

Muzikaal gezien zal er breed geprogrammeerd gaan worden met verschillende genres, technische presentaties, cross-over projecten en een ouderwets partygevoel. Op het technologische vlak worden vooruitstrevende audio-en-visuele artiesten uitgenodigd voor bijzondere showcases. Denk hierbij aan multimedia installaties, nieuwe live-equipment presentaties en een versmelting van audio en video in een bijzondere mix. De theater kant van earth zal ook extra belicht worden, dans, theater en performances worden geintegreerd in het totaalgevoel. Performers, ontwikkelaars en kunstenaars worden betrokken bij de programmering en uitvoering van vernieuwende projecten.

Highlights voor 21 juli:
Muziek en technologie platform 365mag.com host de bovenzaal van Paradiso in samenwerking met Dateq en de School of Audio Engineering. Zij presenteren een programma bestaande uit cross-over dance, live artiesten, beam en media installaties en een koppeling naar haar eigen technologie forum.

Het Britse duo Audiofly, ook wel bekend als Rekleiner, beweegt zich op de grens van diepe grooves en de populaire minimale stroming uit Duitsland. Met ruim tien hitgevoelige tracks positioneerden zij zich het afgelopen jaar als aanstormende festivalheadliner. Hun sound past perfect bij het earth 2007 gevoel.

VJ Schwung en VJ Zenthar projecteren in twee zalen op hangende objecten en lcd videoschermen.

365LIVE! maakt zijn debuut op earth. Dit mega talent tekende al meerdere tracks op grote labels weg en is één van de Nederlandse vaandeldragers van Ableton. Hij werkt sinds kort exclusief in Nederland met een `Lemur' touchscreen Ableton controller. Dit wordt momenteel door artiesten als Björk, Kraftwerk, Jean Michel Jarre en Richie Hawtin gebruikt.

Achtergrond:
Earth is de organisatie achter muzikale cross-over events op het snijvlak van vernieuwende muziek, theater, beleving en opinie. The Beatclub, Spirit en Dracul NYE `06 zijn actuele earth concepten.

Earth in Paradiso is traditioneel gezien een mooie combinatie. November 2006 vierde earth haar verjaardag nog met een optreden van Junkie XL in een uitverkochte Paradiso. Eerdere edities vonden bijna jaarlijks plaats vanaf 2001.

Earth stands for forward thinking music!

Earth Paradiso Trilogy Part 1
Paradiso Amsterdam 21/07/07

DJ'S:
Audiofly (Get Physical, UK),
Jimmy van M (Bedrock, Balance, USA)
Per (resident)
ONNO (Little Mountain Records, Stealth)
(Herr) Arter (Putsch)
Francesco Pico(Killbrique, Extrema Records)
Sander Baan (Phonocult)


LIVE:
Estroe (Connaisseur Superieur, Eevonext)
365LIVE! (Ableton + efx)
ZoëXenia (Connaisseur, Remote Area)


+ MC P-Pholl
+ VJ Schwung
+ VJ Zenthar Dynamic Visuals


+ TIME-CODE area by 365MAG.com - "where geeks & freaks turn into pornstars"
+ Cherry on Top
+ Benchellal

23.00 - 5.00 / ¤ 20,- incl membership
www.earth-link.nl
www.365mag.com

8 september Trilogy Part 2
10 november Trilogy Part 3 + 8th anniversary





Earth