Ingezonden persbericht


Persbericht // maandag 16 juli 2007
Volledige line-up en programma Bazart Buiten

Op zaterdag 21 juli organiseert poppodium Bazart voor de tweede keer een buitenluchtfestival in het groene plantsoentje recht achter het poppodium. Vorig jaar werd het festival geprezen om haar brede programmering en gevarieerd publiek. Dat is ook dit jaar weer de inzet. Bazart Buiten wil een festival zijn voor een breed scala aan smaken. Noem het een buurtfeest, maar dan wel een met muziek en vermaak van bovengemiddelde kwaliteit. We menen met het programma van dit jaar deze belofte opnieuw in te lossen.

Het muzikale programma ziet er als volgt uit:
Chameleon: Dampende jazzfunk in de geest van Davis, Hancock en Soulive. De band bestaat uit relatief jonge jongens, maar ze spelen een zeer volwassen groove. DCQ (Dutch College Quintet): Zeer relaxte loungejazz met elektronische invloeden. Jahva Sound: Haags reggae soundsystem met live muzikanten. Sundown Circus: Veelbelovende nieuwe Haagse rockband in de traditie van de grote jaren 60 en 70 rockers als Hendrix en Zeppelin. A-dimatic: Een soepel gespeelde mix van funk, hip hop, rock en reggae. The Icons: Haags roemrucht all female punkrocktrio. The Polar Exploration Ship: Country en southern rock van de bovenste plank. Een van de fijnste Haagse rockbands van dit moment.

Naast muziek biedt Bazart Buiten een aantal spetterende workshops en demonstraties. Capoeira Holland, de beste capoeiragroep in Nederland, komt een demo geven en er zijn o.a. workshops djembé en graffiti. Speciale aandacht is er voor de kinderen. Een groot deel van het groen plantsoen is gereserveerd voor een luchtkussen, toffe spellen en ander vermaak. Tenslotte is er een vrijmarkt. Een ieder die zin heeft z'n spulletjes te verpatsen, mag een deken uitspreiden en handel drijven.

Bazart Buiten begint om 12:00 en is net als vorig jaar gratis. Het festival is in het groene plantsoentje recht achter Bazart aan de Loosduinsekade 725. Om 20:30 verplaatst het feest zich naar binnen. Onder leiding van dj's Phill Tovver, de Seend en Tijmen begint dan aan lange avond vol goedgemutste dans- en sjansmuziek. Ook Bazart Binnen is gratis.