Ingezonden persbericht


Amersfoort: 18 juli 2007

Nederlandse tennisters naar Koninkrijksspelen

Zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 juli aanstaande vinden in Den Haag de Koninkrijksspelen plaats. Dit evenement, met jeugdige sporters in de leeftijd tot en met 17 jaar uit het Koninkrijk der Nederlanden, wordt iedere twee jaar in een ander Rijksdeel gehouden. Nederland is ditmaal de gastheer. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) zendt één meisjesploeg uit, bestaande uit een combinatie van meisjes van T.V.V.S. (Enschede) en T.V. Woolderes (Hengelo). De deelneemsters komen in actie op twee onderdelen, het enkelspel en het dubbelspel.

Historie

De Koninkrijksspelen werden in 1965 voor het eerst gehouden met als deelnemende landen Suriname, Nederland en de Nederlandse Antillen. Na verschillende onderbrekingen worden sinds 1995 de spelen, met een heuse openings- en een sluitingsceremonie, om de twee jaar gehouden op een andere locatie. De spelen zijn bedoeld voor de jongere jeugd van het Koninkrijk der Nederlanden. Via deze sportieve ontmoeting kan wederzijds begrip tussen de Antilliaanse, Arubaanse en Nederlandse jeugd ontwikkeld worden. Naast de Nederlandse inbreng doet er een ploeg mee uit Aruba en een ploeg namens de (overige) Nederlandse Antillen.

Nederlandse delegatie

Tijdens de spelen van dit jaar staan naast tennis nog zes andere sporten op het programma. Dit zijn voetbal, baseball, softball, judo, bowling en zwemmen. De Nederlandse afvaardiging staat onder leiding van NOC*NSF Chef de Mission Ben Sonnemans (voormalig judokampioen). In totaal geven 133 Nederlandse atleten en officials acte de présence in Den Haag. Het tennisteam van Woolderes en TVVS wordt gecoacht door de trainers Richard Docter en Maarten Alferink en staat namens de KNLTB onder leiding van chef d'équipe Arie-Martijn Schenk.

Informatie

Tijdens de spelen staat er dagelijks een verslag op knltb.nl. Voor meer informatie: www.sport.nl en www.koninkrijksspelen2007.nl.