Ingezonden persbericht


Indrukwekkende raceklassen op TT Circuit Assen
Formule Renault strijdt om Noord Europese Cup

Een prachtig startveld van meer dan twintig bolides komt in het weekend van 21 en 22 juli op het TT Circuit Assen aan de start tijdens de Formule Renault Nothern European Cup (NEC), het Noord Europees kampioenschap Formule Renault. Onder de deelnemers zeven Nederlanders. Het team Van Amersfoort Racing en ook de teams van MP Motorsport en AR Motorsport treden aan, net als Speed Lover, dat met een Nederlander in deze serie rijdt. De belangrijke races onder de naam ADAC Hansa Pokal die georganiseerd worden door de RSG in het kader van de TOP10-Serie, beginnen zondag 22 juli om 11.00 uur. Naast de Formule Renault komen ook sport- en toerwagenklassen in de baan. Op zaterdag wordt getraind en in de loop van de middag zijn er ook al races.

Het volle deelnemersveld van de Formule Renault rijdt in nagenoeg identieke wagens, vandaar dat deze klasse wel de kweekvijver voor talent in de formulesport wordt genoemd. Van Lewis Hamelton en Kimi Räikkönen tot aan de Formule 1 coureur van Renault Heikki Kovalainen begonnen ze bijna allemaal in deze talentenklasse. In Nederland is het team Van Amersfoort Racing een echte leerschool. Dat team komt met haar coureurs Dennis Swart (20 jaar) en Stef Dusseldorp (17 jaar) naar Assen. Eerder dit seizoen lieten deze twee knapen al zien dat ze aanleg hebben. Tijdens de Formule Renault NEC-race op Zandvoort werden klasseringen in de top 10 behaald. Ook in de tweede race op het circuit van het Duitse Oschersleben deden de rijders het uitstekend, hoewel ze moesten vechten tegen de pechduivel. De jonge Dusseldorf pakte een tiende en twintigste plaats, terwijl Swart als zestiende finishte. In tweede race moest hij genoegen nemen met een plek in het achterveld. In de tussenstand bezetten Dusseldorp en Swart na vier verreden races respectievelijk de elfde (37 punten) en zestiende plaats (23 punten). Van Amersfoort Racing heeft meer dan 75 raceoverwinningen. Ook behaalde het dertien nationale- en internationale kampioenschappen en vele internationale onderscheidingen en records. Van Amersfoort Racing geldt als Nederlands meest succesvolle raceteam, dat een solide naam heeft gevestigd in de autosport. Grote namen in de autosport zoals Jos Verstappen, Huub Rothengatter en Tom Coronel genoten, in diverse autosportklassen, allen hun opleiding bij Van Amersfoort Racing. Ook de andere Nederlanders doen het goed in de Formule Renault Nothern European Cup. Voor MP Motorsport komen Romano de Ruit en Nicky Catsburg in actie in het NEC Formule Renault 2.0. De 19-jarige Catsburg (Voorthuizen) doet het voortreffelijk en staat na twee races vijfde in de tussenstand. In Oschersleben pakte hij de fraaie elfde en zesde plek. In de tussenstand zijn nog meer Nederlanders terug te vinden: 9. Romano de Ruit, 38 punten

10. Dennis Retera, 38 pnt, 11. Stef Dusseldorp, 37 pnt.; 16. Dennis Swart, 23 pnt.; 27. Frank Suntjens, 6 pnt. en 29. Kelvin Snoeks, 4 pnt. Dankzij het geringe gewicht van de Formule Renault 2.0 bolide is de snelheidssensatie in deze raceklasse enorm. Doordat alle rijders zeer aan elkaar gewaagd zijn, is iedere race een spektakel voor de toeschouwers. Tijdens veel evenementen is de NEC Formule Renault 2.0 de snelste raceklasse.

Op het TT Circuit komen in het weekend van 21 en 22 juli ook de klassen Ford Fiësta ST Cup, de ADAC Procar, de ADAC Roerwagen Cup en de New Renault Clio Cup in actie.


---- --
Tijdschema ADAC Hansa Pokal
TT Circuit Assen
20-22 juli 2007

Vrijdag 20-7
11.00 - 18.00 uur vrije trainingen

Zaterdag 21-7
10.00 - 14.35 uur trainingen en kwalificaties.

15.15 uur race Spezial Tourenwagen Trophy H&R 16.00 uur race New Renault Clio Cup
16.55 uur race Ford Fiësta ST Cup
17.40 uur race ADAC Tourenwagen Cup
18.25 uur race Formule Renault 2.0 NEC
19.00 uur kwalificatie ADAC Procar

Zondag 22-7

11.00 uur warm up ADAC Procar
11.25 uur race New Renault Clio Cup
12.25 uur race Ford Fiësta ST Cup
13.20 uur race ADAC Tourenwagen Cup

pauze

15.10 uur race ADAC Procar
15.55 uur race ADAC Procar
16.40 uur race Formule Renault 2.0 NEC
17.30 uur race Spezial Tourenwagen Trophy H&R.

Fred Lubbers

Perszaken RSG / DAC

06 23 23 96 99

publilubb@hotmail.com

fax: 0592 308722


---- --