NOC*NSF


Arnhem, 20 augustus 2007

Nederlands Team Koninkrijksspelen 2007 is er klaar voor!

Een groot aantal Nederlandse sporters neemt van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 juli 2007 deel aan de Koninkrijksspelen. Dit evenement met jeugdige sporters van het Koninkrijk der Nederlanden wordt iedere twee jaar gehouden. Ditmaal is Den Haag de gastheer.

Maar liefst 93 sporters gaan de Nederlandse eer verdedigen in wedstrijden tegen sporters uit Aruba en de Nederlandse Antillen. Bij de Koninkrijksspelen, die om de twee jaar plaatsvinden, staan dit keer zeven sporten op het programma: bowling, honkbal, judo, softbal, tennis, voetbal en zwemmen. Deelname aan het evenement is voor talenten een onderdeel van hun opleiding tot topsporter. Oud-topjudoka Ben Sonnemans leidt het Nederlands team als Chef de Mission.

Los van de sportieve strijd zijn de Koninkrijksspelen ook vooral bedoeld om het wederzijds respect en waardering en de saamhorigheidsgevoelens tussen de Nederlandse jeugd en de andere delen van het koninkrijk te versterken. Door de aanwezigheid van Koningin Beatrix bij de sluiting krijgen de Koninkrijksspelen dit jaar een extra tintje.

Een 'smoelenboek' - foto's, namen en woonplaatsen van de geselecteerde sporters - is terug te vinden op www.sport.nl

Voor meer info: www.sport.nl en http://www.koninkrijksspelen.org


-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245


---- --