NEN


NEN vraagt mening gebruikers staalnormen

vrijdag 20 juli 2007, 15:18

De Europese Commissie voor IJzer en Staalnormalisatie (ECISS) wil de kwaliteit van de normen op staalgebied en van zijn dienstverlening verbeteren. Daarvoor gaat NEN namens ECISS de meningen van normgebruikers peilen met een enquête.

ECISS organiseert het Europese normalisatieproces op staalgebied. Op dit moment zijn er meer dan vierhonderd staalnormen. De belangrijke afnemers daarvan zijn bedrijven in de staal- en staalverwerkende industrie en in de bouwsector. Ongeveer duizend hiervan ontvangen de enquête per post of e-mail. Daarnaast kunnen belanghebbenden de enquête hier invullen op de website van NEN ( sla het document op uw pc op). Het onderzoek vindt plaats in alle bij ECISS aangesloten Europese lidstaten.

Resultaten openbaar
Het invullen van de enquête duurt gemiddeld tien minuten. Dit kan ook anoniem. ECISS gaat de resultaten bundelen en eind september analyseren. Deelnemers aan het onderzoek ontvangen - mits zij de enquête niet-anoniem hebben ingevuld - een samenvatting van de resultaten, met mogelijke verbeteracties en nieuwe producten.

Meer informatie over de enquête en de normalisatie op het gebied van staal is te verkrijgen bijJeannette Hofman, clustermanager Materiaaltechnologie, telefoon (015) 2 690 246, jeannette.hofman@nen.nl.