Politie Gelderland-Zuid


Slotavond Vierdaagsefeesten


Nijmegen, 21-07-2007 * Op de zevende en laatste avond van de Vierdaagsefeesten was het zeer druk en gezellig in het centrum van Nijmegen. Vanaf 22.00 uur tot 00.45 uur was de publieksdichtheid op het Hunnerpark, Koningsplein, Molenstraat en de Waalkade ter hoogte van het Casino zeer groot. Tot 01.45 uur bleef het erg druk bij het vermaakcentrum op het Valkhof. Om het publiek een makkelijke doorgang te bieden van en naar de Waalkade, werd deze bezoekersstroom via tijdelijk ingestelde eenrichtingswegen gereguleerd. Daarbij zijn ook de lichtkranten ingezet. De politie heeft donderdagavond en -nacht in totaal twintig personen aangehouden.


Voor de politie zijn zowel de marsen als feesten goed verlopen. Dit geldt ook voor de samenwerking met andere hulpdiensten en organisaties die bij de zeer druk bezochte evenementen betrokken waren. Deze week zijn in totaal 93 personen aangehouden in de zones waar de festiviteiten plaatsvonden.


Een overzicht van enkele incidenten van de afgelopen nacht.


Op de Eiermarkt werd vrijdagavond om 22.00 uur een 24-jarige man uit Druten aangehouden voor de Opiumwet. Deze verdachte werd door politieagenten betrapt tijdens het verhandelen van drugs. Hij bleek meerdere wikkels harddrugs in zijn bezit te hebben. Vandaag wordt de zaak verder onderzocht.


Een 21-jarige Arnhemmer werd vannacht op de Oranjesingel aangehouden voor het bezit van GHB. Hij heeft een boete opgelegd gekregen van 135 euro.
Vannacht werd op de Bloemburgerhof een 24-jarige Nijmegenaar aangehouden voor drugsbezit. Tijdens het politieonderzoek bleek bij enkele wikkels harddrugs bij zich te hebben. Hij heeft door het Openbaar Ministerie een boete opgelegd gekregen van 225 euro.


Twee mannen van 23 en 30 jaar oud en afkomstig uit Dieren en Zutphen, zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Op het Keizer Karelplein werden rond 05.30 uur twee vrouwen aangetroffen als slachtoffer van ernstige mishandeling. Beiden zijn voor hun verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Aan de hand van een goede getuigenverklaring en duidelijk signalement zijn even later beide mannen in de omgeving van het station door politieagenten aangehouden.


Twee Nijmegenaren van 37 en 44 jaar oud, zijn op het Joris Ivensplein aangehouden voor het slaan van een agent en ambtsbelemmering. Beide mannen werden aangesproken op hun gedrag, waarop de 37-jarige een agent in zijn gezicht sloeg. Hierop werd deze verdachte aangehouden. Daarbij probeerde de 44-jarige verdachte deze aanhouding te verhinderen. Hierop is ook hij meegenomen naar het politiebureau.


De overige aanhoudingen hadden onder andere betrekking op openbaar dronkenschap, mishandeling en vernieling.(01)