Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Twello - Duo verdacht van inbraak                         |
De politie heeft zaterdagochtend 21 juli twee mannen aangehouden die worden verdacht van een inbraak bij een bedrijf aan de Engelenburgstraat in Twello. Bij de inbraak werd gereedschap buit gemaakt.

De politie kreeg rond 02.00 uur een melding van twee verdachte personen die hun auto hadden achter gelaten op de Martinusweg en er als een haas vandoor waren gegaan. Op de Koppelweg troffen agenten twee kruiwagens met gereedschap aan en de link naar het duo werd snel gelegd. Na geruime tijd kwamen de twee mannen toch weer bij de auto en reden weg. De politie haakte aan en met hulp van een andere politie-eenheid werd de auto tot stoppen gedwongen.

De inzittenden, een 26-jarige Zutphenaar en een 25 jarige man uit dieren werden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor en de kruiwagens met inhoud zijn veilig gesteld voor een sporenonderzoek. Ze bleken afkomstig van een bedrijf aan de Engelenburgstraat.

|     |Lochem - diefstal kant en klaar maaltijden                |
Een ondernemer van een supermarkt heeft vrijdag 20 juli een 61-jarige Lochemse betrapt op de diefstal van twee kant en klaar maaltijden. De vrouw kreeg een boete.

De ondernemer van een supermarkt aan de Prins Bernhardweg in Lochem betrapte de vrouw rond 17.45 uur toen zij twee pakketten onder haar jas verstopte. De gewaarschuwde politie nam haar mee en zij kreeg een boete van 130 euro.

|     |Zutphen - aangehouden voor openlijke geweldpleging        |
De politie heft zaterdagochtend 21 juli een 21-jarige Zutphenaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet.

Surveillerende agenten reden omstreeks 03.00 uur de Spittaalstraat in en zagen bij de videotheek dat een op de grond liggende jongen in zijn gezicht werd geschopt door twee jongemannen. De agenten kwamen direct in actie en wisten één van de vechtersbazen aan te houden. De ander zag kans via de Tadamasingel te vluchten. De verdachte is ingesloten en van het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De aanleiding is nog onduidelijk.

|     |Zutphen - passagiere gewond bij aanrijding                |
Bij een aanrijding op de kruising van de Rijksstraatweg met de Den Eterweg is vrijdagmiddag 20 juli een 18-jarige passagiere van één van de betrokken auto's gewond geraakt. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Zutphen.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 14.40 uur tijdens een hevige regenbui. Een 19-jarige jongeman uit Raalte wilde komend vanaf de Rijksstraatweg de kruising met de Den Elterweg richting het centrum van Zutphen oversteken. De verkeerslichten stonden op dat moment op knipperen. Bij het oprijden van de kruising bleek hij een uit de richting van de Voorsterallee komende auto bestuurd door een 46-jarige Zutphenaar niet te hebben opgemerkt. Bij de aanrijding die volgde tolde de auto van de Raaltenaar om zijn as en kwam nog in aanrijding met de auto van een 47-jarige vrouw uit Apeldoorn.

Door de aanrijding zat de 18-jarige vriendin van de Raaltenaar in de auto bekneld en moest door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd worden. Zij is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

De aanrijding zorgde voor de nodige verkeershinder. In verband met de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie moest het verkeer geruime tijd worden omgeleid.

Einde berichten
---


---


---

---- --