Politie Gelderland-Zuid

Zoekactie levert aanhouding op

Tiel, 21-07-2007 o De politie in Tiel is vrijdagnacht met een onderzoek gestart naar aanleiding van een melding van een woninginbraak aan de Elft. Een bewoner hoorde rond 02.30 uur gestommel en trof vervolgens een openstaande deur. Hij waarschuwde snel de politie, die ook snel ter plaatse was. Omdat de dader(s) vermoedelijk nog in de buurt was (waren) werd al het uitgaande verkeer in de wijk gecontroleerd. En met resultaat.

Bij één bestuurder, een 30-jarige inwoner van Tiel die op de Jhr. P.A. Reuchlinlaan werd gecontroleerd, troffen agenten divers gereedschap in zijn auto aan en onder meer een paspoort die toebehoorde aan een ander persoon. Politieagenten gingen meteen naar de Marene, de straat waar deze persoon zou wonen. Daar bleek het paspoort, en nog meer spullen, uit een auto te zijn gestolen. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan van de diefstal.

Speurhond
Bij de zoekactie in de wijk is ook gebruik gemaakt van een speurhond. De hond werd ingezet in de omgeving van de gecontroleerde auto en bij de woning aan de Elft. Uit de woning werden diverse goederen weggenomen waaronder een flat screen. Deze werd later in de struiken teruggevonden. De bewoners hebben aangifte gedaan.

De politie heeft de 30-jarige Tielenaar aangehouden als verdachte. Hij is ingesloten en wordt verhoord. Onderzocht wordt of er een verband is tussen de inbraak in de auto en de woninginbraak. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen gaat de Technische Recherche verder sporenonderzoek doen.
(08)