Digitale Gemeente Houten

Vrouw in cel vanwege zwemmende hond.

zaterdag 21 juli 2007 - Bron: hondenbelangen werkgroep

Donderdagmiddag 19 juli liet een vrouw uit de Houtense wijk De Sloot even haar dochtertje alleen om de hond uit te laten.

Ze ging met de hond weg maar kwam met een fikse kater thuis, na een middag in de cel. Haar hond zocht vanwege de warme temperatuur, verkoeling in de sloot. Toen de hond de kant opklom werd ze aangehouden vanwege een onaangelijnde hond. Omdat ze dit onterecht vond ging ze niet akkoord en werd ze beetgehouden tot met veel bravoure een politieauto kwam voorrijden met drie politieagenten om haar mee te nemen.

Op de achterbank zat al iemand maar deze werd verzocht uit te stappen en zelf naar het politiebureau te lopen.
Mevrouw A. werd hierop samen met de hond meegenomen naar het bureau. Dit ging met onnodige dwang gepaard. Ze wilde de hond graag bij haar in de cel houden maar deze moest onder dreiging van geweld als u het niet wilt dan doen we kwaadschiks en dat gaat niet zachtzinnig.. op de binnenplaats worden vastgebonden, vervolgens werd ze gefouilleerd en moest haar sieraden, horloge en mobiel afgeven en belandde in een cel.

Haar dochtertje was inmiddels erg overstuur omdat moeder nog niet thuis was. Uiteindelijk mocht ze met een bekeuring van 50,- voor een onaangelijnde hond naar huis. Een van de agenten beaamde dat het zonde was van hun tijd.

Voor de werkgroep Hondenbelangen.nl is hiermee de maat vol. Voor alles bestaat tegenwoordig een gedoogbeleid en er zouden best hondengedoogstroken kunnen komen, net zoals in Houten gedoogplekken voor druggebruiken hangjongeren bestaat. Op deze gedoogstroken zouden dan alleen drugshonden aan de lijn moeten zodat de eerste gedooggroep geen last ondervindt en kunnen honden weer zwemmen, en kinderen hun hond achter een bal laten rennen.

De werkgroep vraagt zich nu af of er een verband is tussen de omstreden bouw van een nieuw cellencomplex in Houten en het nieuwe hondenbeleid. Nu de maat vol is bij hondenbezitters zou er wel eens snel een cellentekort kunnen ontstaan. Hondenbelangen.nl gaat nu opnieuw actie voeren en wil op korte termijn een referendum over het beleid.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).