Politie Groningen

Zaterdag 21 juli 2007

Provincei Groningen, 21-07-2007

Groningen: tieners stelen kleding

De politie heeft vrijdagmiddag twee 15-jarige meiden uit Roden aangehouden voor meerdere winkeldiefstallen in het centrum van Groningen. De twee werden betrapt in een warenhuis in de Herestraat. Uit verhoor bleek dat de meiden eerder die middag bij zeker vijf winkels kledingsstukken hadden weggenomen. Ze zijn overgedragen aan de ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: gewond na regenbui

Een fietsster uit Groningen is vrijdagavond gewond geraakt tijdens een regenbui. De vrouw fietste samen met een vriendin door de Gelkingestraat toen het slachtoffer plotseling onderuit ging. Ze kwam daarbij met haar hoofd op het wegdek. Ze is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: visserijcontroles

De politie heeft de afgelopen dagen op diverse plaatsen in en rondom de stad Groningen een visserijcontrole gehouden. Tijdens de controles zijn ca. 25 vissers gecontroleerd. Op een enkeling na waren alle vissers in het bezit van de juiste visdocumenten. Met name jongeren blijken niet altijd in het bezit te zijn van de juiste vergunningen.

Groningen: portemonnee terug dankzij cameras

Dankzij het cameratoezicht in de binnenstad van Groningen, kreeg een 27-jarige inwoner van Noordwolde zijn pas gerolde portemonnee terug. Een medewerker van de meldkamer zag op een beeldscherm dat een jongeman in de Gelkingestraat ongemerkt een voorwerp uit de kleding van de 27-jarige man haalde. Hij waarschuwde zijn collegas op straat die even later een 16-jarige Veendammer aanspraken die voldeed aan het opgegeven signalement. De Veendammer bleek inderdaad in het bezit te zijn van de gestolen portemonnee. De politie maakt proces-verbaal op tegen de zakkenroller.

Groningen: vervelende Stadjer aangehouden

Een 26-jarige inwoner van Groningen is vrijdagnacht in de Poelestraat ingerekend. De man had in een horecagelegenheid woorden gekregen met een 31-jarige plaatsgenoot. Na enkele opmerkingen heen en weer, daagde de 26-jarige Stadjer zijn plaatsgenoot uit. Hierop werd de jongste van de twee de gelegenheid uitgezet, maar hij was het hier niet mee eens. Op straat bleef de man vervelend toen agenten hem aanspraken. Hij probeerde weer naar binnen te gaan, maar de dienders hielden hem tegen. Hij bleef zich vervolgens verzetten en kalmeerde nadat de agenten pepperspray gebruikten. De man is meegenomen naar het bureau en is verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vervelend gedrag leidt tot ruzie

De politie heeft zaterdagnacht een 24-jarige man uit Hoofddorp aangehouden voor mishandeling. De man gedroeg zich op de Grote Markt vervelend en kreeg vervolgens woorden met een 20-jarige man uit Hengelo. De Hoofddorper gooide vervolgens een broodje hamburger in de richting van de Twentenaar, waarop ook een 16-jarig meisje uit Hengelo zich met de woordenwisseling begon te bemoeien. Zij werd vervolgens geslagen door de Randstedeling. Ook haar vriend kreeg vervolgens een klap. Agenten zagen de verdachte even later lopen in de Poelestraat. Hij is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten.

Wildervank: gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft vrijdagmorgen een 23-jarige automobilist uit Veendam aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Een getuige meldde de politie dat de bestuurder op de N33 met wisselende snelheden reed en dat hij onverantwoorde inhaalacties uitvoerde. Agenten kregen de man ter hoogte van Wildervank in de gaten en wisten hem op de KJ Vriezestraat in die plaats langs de kant te zetten. Hij is meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Stadskanaal: kinderfietsje oorzaak ruzie

Een kinderfietsje was vrijdagmiddag de oorzaak van een ruzie. Een 21-jarige man uit Stadskanaal parkeerde een kinderfietsje voor de ingang van een winkel in de Navolaan toen hij en zijn gezin boodschappen wilde doen. Toen hij terug kwam, bleek het fietsje weg te zijn. Hij zag even verderop een kind op de driewieler rijden en zijn vrouw sprak daarop een man en vrouw aan die bij het kind waren. Hoewel het kinderfietsje nu weer bij de rechtmatige eigenaar kwam, ontstond een woordenwisseling. Een 22-jarige man uit Groningen sloeg daarop de 21-jarige Stadskanaalster. De politie hield de Stadjer even later aan. Hij kon na zijn verklaring het bureau verlaten. Tegen de Groningen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: tiener schopt vrouw

De politie heeft vrijdagnacht op het Marktplein in Winschoten een 15-jarige jongen uit Oude Pekela aangehouden. De jongen kreeg ruzie met een 24-jarige inwoonster van Winschoten. Tijdens de schermutseling trapte de tiener de vrouw. De jongen is meegenomen naar het politiebureau en moest een nacht bij de politie blijven. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: te snel door bebouwde kom

Een 45-jarige automobilist uit Stadskanaal reed zaterdagmorgen met te hoge snelheid door de bebouwde kom van Winschoten. Hij reed met 110 km/u over de Udesweg, terwijl daar 50 km/u is toegestaan. De man kon direct zijn roze papiertje inleveren. Bovendien kon hij zijn auto laten staan. De politie maakt proces-verbaal op.

Bellingwolde: snelheidsovertredingen

De politie heeft vrijdag op de Blijhamsterweg bij Bellingwolde drie automobilisten bekeurd voor snelheidsovertredingen. Vanwege wegwerkzaamheden geldt op deze weg een maximum snelheid van 50 km/u. Een 21-jarige beginnend bestuurder uit Oude Pekela werd betrapt met een snelheid van 103 km/u. Een 32-jarige man uit Winschoten reed gemiddeld 102 km/u. Een 23-jarige Duitse automobilist reed 100 km/u. Alle bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

Provincie Groningen: alcohol in het verkeer

Groningen Een 45-jarige inwoner van Groningen is vrijdagnacht bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol op zijn snorfiets reed. Agenten controleerden hem in de Muurstraat. Hij bleek 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kon er lopend met een bekeuring vandoor.

Beerta Bij een alcoholcontrole in Beerta is vrijdagnacht een 43-jarige automobilist (woonplaats onbekend) aangehouden. De man reed op de Hoofstraat in Beerta en moest een alcoholtest ondergaan. Hieruit bleek dat hij bijna 2,5 promille alcohol in zijn bloed had. Hij bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Diezelfde nacht werd in dezelfde straat een 31-jarige automobilist uit Finsterwolde aangehouden. Hij had een alcoholpromillage van 1,1 in zijn bloed. Ook hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Verder was zijn auto niet verzekerd.

Winschoten Bij een alcoholcontrole op de Amsterlstraat in Winschoten is een 32-jarige man uit Veendam bekeurd. Hij had ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bovendien bleek zijn auto niet verzekerd was de auto al anderhalf jaar niet APK-gekeurd en stond het kenteken op naam van iemand anders. De auto is in beslag genomen.

Muntendam Een 36-jarige automobiliste uit Muntendam kon vrijdagnacht haar rijbewijs inleveren nadat ze was betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen haar slingerend rijden door haar woonplaats. Op de Spoorhaven werd ze aan een alcoholtest onderworpen. Ze had een alcoholgehalte van bijna 2,4 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Blijham De politie heeft vrijdagnacht in Blijham een 69-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man had teveel alcohol genuttigd voordat hij in zijn auto was gestapt. Agenten zagen de man op de Hoofdweg rijden. Hij bleek een te hoog alcoholpercentage te hebben. Uit de ademanalysetest kwam een uitslag van ruim 1,85 promille.

Delfzijl Op de Oosterveldweg in Delfzijl is vrijdagnacht een 36-jarige automobilist uit Farmsum bekeurd voor het rijden onder invloed. Uit de ademanalysetest kwam naar voren dat de man ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.