Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Putten - getuigen aanrijding gezocht                      |
De politie zoekt contact met getuigen van een aanrijding die vrijdagavond 20 juli op de rotonde van de Voorthuizerstraat/Engweg in Putten heeft plaats gevonden. Eén getuige is heel belangrijk; hij gaf het kanteken van de doorrijdende auto aan de benadeelde door.

De aanrijding gebeurde omstreeks 18.10 uur. Een 18-jarige fietser ui Putten is op de rotonde aangereden door een automobilist. De fietser raakte niet gewond, maar zijn fiets liep schade op. De automobilist is hierbij doorgereden. Een getuige heeft aan de fietser het kenteken van de auto gegeven. De gegevens van deze getuige zijn onbekend en de politie wil graag met hem in contact komen. Wellicht zijn er meerdere getuigen die kunnen vertellen wat er is gebeurd. Men kan bellen met 0900 - 8844.

|     |Harderwijk - niet terug na proefrit                       |
Een garagehouder aan de Flevoweg in Harderwijk is ernstig gedupeerd. Donderdagmiddag 19 juli kwamen twee jongelui voor een proefrit met een VW Golf. Sindsdien is de auto niet teruggebracht.

De jongeman en kennelijk zijn vriendin kwamen donderdagmiddag bij het bedrijf en toonden interesse in een blauwe VW Golf met het kenteken 30-TH-VH. Er werd een kopie van het rijbewijs gemaakt en men ging op pad. Toen de auto niet werd terug gebracht werd de politie geïnformeerd. Inmiddels staat de auto internationaal als gestolen gesignaleerd. De te naamgestelde is 22 jaar en komt volgens het rijbewijs uit Rotterdam, maar niet wordt uitgesloten dat het rijbewijs gestolen is. De jongeman is licht getint, ongeveer 1.80 m, slank postuur en netjes gekleed. Zijn vriendin is ook licht getint, stevig van postuur en ongeveer 1.70m

|     |Ermelo - beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt          |
Een 22-jarige jongeman uit Ermelo is zaterdagochtend 21 juli met 1.6 promille achter het stuur aangetroffen. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren.

Surveillerende agenten zagen de jongeman omstreeks 01.50 uur met een aanzienlijke snelheid over de Horsterweg rijden. Zij besloten hem te controleren en roken dat hij alcohol had gedronken. De ademtest op straat gaf al direct aan dat hij fout zat en op het politiebureau blies de jongeman 1.6 promille. Als beginnend bestuurder mag hij maximaal 0.2 promille blazen! Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Heerde - beschadiging beeld                               |
De politie heeft zaterdagochtend 21 juli vier jongeren uit Heerde aangehouden. Zij worden ervan verdacht bij een zorgcentrum aan de Eperweg een bronzen beeld omver te hebben gegooid.

De politie werd omstreeks 02.40 uur geïnformeerd over het omgooien van het abstracte beeld en stelde een onderzoek in. De politie trof vier jongeren aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij wensten niet mee te werken aan het onderzoek en werden aangehouden. Met assistentie van andere agenten werden de jongelui naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Men wilde niet zeggen wie schuldig was aan het omgooien van het beeld, maar duidelijk was dat enkele jongeren van het groepje verantwoordelijk waren. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Hattem - inbraak huishoudspeciaalzaak                     |
In de nacht van donderdag op vrijdag 20 juli is ingebroken bij de Blokker aan de Kerkstraat. Het is nog onbekend wat er ontvreemd is.

De dieven hebben rond 04.00 uur een deur geforceerd en daarna het alarm onklaar gemaakt. Binnen werden goederen uit schappen gehaald en voor vervoer gereed gezet. Mogelijk is men gestoord, want de goederen bleven in het gangpad achter. Het is nog niet duidelijk wat er precies gestolen is. De politie heeft de zaak in onderzoek en mogelijk heeft een vroeg/ late passant iets opgemerkt. Men kan bellen met 0900 - 8844.

|     |Doornspijk - met crossmotor tegen boom                    |
Een 28-jarige man uit Nunspeet is vrijdagavond 20 juli met zijn crossmotor op de Klaterweg in doornspijk tegen een boom gereden. Hij is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De aanrijding werd rond 19.10 uur bij de politie gemeld. Een vakantieganger had op een zandweggetje iemand op een crossmotor horen rijden en kort daarop hoorde hij een klap. Hij is direct gaan kijken en trof de gewonde motorrijder aan. Hij heeft direct 112 gebeld en een op het vakantieterrein verblijvende verpleegkundige verleende eerste hulp. De Nunspeter is met ondermeer een gecompliceerde beenbreuk naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft hem nog niet over de aanrijding kunnen verhoren.

Einde berichten

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --