Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 21-07-2007

Inbraak kiosk zwembad
NIEUW BUINEN In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in de kiosk van zwembad De Buinerstreng aan het Zuiderdiep in Nieuw Buinen. Door een raam te forceren kwam men in het gebouw. De buit bestond o.a. uit een TFT scherm. (07-160900)

Licht gewonden bij eenzijdige ongevallen
MEPPEL Op de Oosterbroekenweg in Meppel vloog vrijdagavond een 21 jr. inwoner van die plaats door onbekende oorzaak met zijn auto uit de bocht. De man had niet gedronken. Wel raakte hij licht gewond en werd voor onderzoek en behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (07-161137)

FREDERIKSOORD Op de Majoor van Swietenlaan in Frederiksoord raakten vrijdagmiddag twee personen licht gewond bij een eenzijdig ongeval. Daar remde een 19 jr. automobilist uit Wilhelminaoord voor een overstekend beest en belandde daardoor tegen een boom. De bestuurder raakte licht gewond aan zijn gezicht. Zijn 18 jr. passagier uit Boijl ging voor onderzoek naar het ziekenhuis van Meppel. (07-161063)

Proces-verbaal voor bezit cocaïne
ASSEN De politie maakt proces-verbaal op tegen een 27 jr. inwoner van Smilde. De man is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Vaart Noordzijde in Assen omdat hij nog een aantal boetes moet betalen. Toen hij op het politiebureau zijn zakken moest leegmaken kwam er ook een kleine hoeveelheid cocaïne te voorschijn. De politie nam de drug in beslag en maakt proces-verbaal op. (07-161157)

Politie beboet opgeven valse naam
HOOGEVEEN Toen een 21 jr. inwoner van Hollandscheveld in de nacht van vrijdag op zaterdag werd bekeurd omdat hij op Het Haagje in Hoogeveen tegen een gebouw stond te plassen gaf hij een valse naam op. De politie kwam hier echter al snel achter en spoorde de man weer op. Naast de boete voor wildplassen wordt er nu tegen hem ook proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam. (07-161190)

EMMEN Een 20 jr. inwoner van Groningen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op het Marktplein in Emmen. De man was samen met een vriend erg vervelend en wilde het terras voor een horecagelegenheid niet verlaten. Toen de gewaarschuwde politie vorderde dat de twee moesten verdwijnen voldeed één daaraan. De Groninger echter niet waarop hij is aangehouden. Omdat hij zich daartegen verzette is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek ook dat hij een valse naam had opgegeven. De politie maakt proces-verbaal op voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en het opgeven van een valse naam. (07-161140)

Computers weg na inbraak
EMMEN Vrijdagmiddag zijn uit een schoolgebouw aan het Zwanenveld in Emmen twee computers met beeldschermen gestolen. Men kwam in het gebouw door ramen te vernielen. Hoewel de computers met sloten waren vastgezet kon dit de diefstal niet voorkomen. (07-161078)

Portemonnee gestolen
HOOGEVEEN Vrijdagmiddag is in de Hoofdstraat in Hoogeveen de portemonnee gestolen van een inwoonster van Hardenberg. De vrouw had haar beurs op de wandelwagen liggen die ze bij zich had. In een onbewaakt ogenblik heeft iemand de portemonnee daar vanaf gepakt en meegenomen.

Politie houdt vandalen aan
ASSEN Op de Rolderstraat in Assen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een vervelende en agressieve 21 jr. inwoner van Borger uit een horecagelegenheid gezet. Buiten begon hij op de ramen en deuren te slaan en te trappen waarop medewerkers van het bewuste café hem aanhielden en in bedwang hielden tot de politie er was. Ook op het politiebureau bleef de jongeman vervelend en agressief waarop hij is ingesloten. Zaterdagmorgen is hij in vrijheid gesteld. Hij verklaarde zich door overmatig alcoholgebruik niets meer te kunnen herinneren. De politie maakt proces-verbaal op (07-161133)

HOOGEVEEN Op basis van een door een getuige gegeven signalement hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag op Hoofdstraat in Hoogeveen twee jongens van 16 en 19 jr. uit die plaats aan. De jongens worden er van verdacht een winkelruit in de Hoofdstraat te hebben vernield. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. (07-161148)

ASSEN Politiemensen van de Bikepatrol in Assen hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Stationsplein in die plaats twee jongens van 16 en 19 jr. uit Assen aan. De agenten zagen hoe de jongens een fiets op de rails gooiden. Nader onderzoek leerde dat de jongens maar liefst 159 fietsbanden en twee autobanden hadden laten leeglopen. Ook hadden ze nog een drietal fietsen beschadigd en een auto bekrast. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten (07-161180).

Alcohol in het verkeer
ERICA De politie vorderde vrijdagavond het rijbewijs in van een 40 jr. inwoner van Veenoord. De man reed op de kruising van de Verlengde Vaart NZ met de Dikkewijk tussen Erica en Nieuw Amsterdam met zijn auto achter op een andere auto. De 36 jr. bestuurder van deze auto uit Erica stopte voor de kruising. De andere man had dit te laat in de gaten. Niemand raakte gewond. De man uit Veenoord had gedronken en is aangehouden. Toen op het politiebureau uit de ademanalyse een alcoholgehalte van ruim 1,6 promille bleek werd zijn rijbewijs ingevorderd. (07-161075)

MEPPEL Op de Grote Akkerstraat in Meppel hield een agent vrijdagavond een 22 jr. inwoner van Meppel aan. De man reed in een auto terwijl hij geen rijbewijs heeft en bovendien een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Ook had de man gedronken (1,5 promille). Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-161067)

ASSEN Een 18 jr. beginnend bestuurder uit Assen ging in de nacht van vrijdag op zaterdag voor de 2e keer in een half jaar in de fout. De jongeman reed namelijk met een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille in zijn auto over het Oosterpark in Assen. In januari is hij ook al aangehouden voor het rijden onder invloed. Toen met een alcoholgehalte van ongeveer 0,35 promille. De 1e keer kreeg hij een boete van 220,-. Deze keer moet hij zich voor de rechter verantwoorden. (07-161158)

HOOGEVEEN Ook in Hoogeveen ging een beginnend bestuurder in de fout. Deze 18 jr. jongeman uit Hoogeveen reed in de nacht van vrijdag op zaterdag in een auto over de Oldenbandringhstraat. Bij een controle door de politie bleek dat hij gedronken had (0,4 promille). De politie maakt proces-verbaal op. (07-161164)

ASSEN Een 33 jr. man uit Assen moet het voorlopig doen zonder zijn rijbewijs. De politie vorderde dit namelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag in toen tijdens een controle bleek dat de man een auto bestuurde met een alcoholgehalte van 1,6 promille. Hij lokte de zelf een controle door de politie uit door met hoge snelheid over de Rolderstraat in Assen te rijden. (07-161184)

Vluchtende verdachte botst tegen geparkeerde auto EMMEN De politie hield vrijdagavond na een korte achtervolging een 21 jr. inwoner van Emmen aan. De man vluchtte na een vechtpartij op de Hoofdstraat in Emmen op zijn scooter. Daarbij botste hij op een parkeerplaats aan de Minister Kanstraat tegen een geparkeerde auto en raakte licht gewond. Hij zette zijn vlucht te voet voort maar een agent was sneller en hij werd aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Hij wordt o.a. verdacht van mishandeling en omdat hij gedronken had ook van het rijden onder invloed. De scooter van de man is bovendien niet verzekerd. Een ademanalyse afnemen lukte niet en de man weigerde mee te werken aan het afnemen van een bloedproef.

De man was betrokken bij een vechtpartij op de Hoofdstraat. Daarbij raakte een 27 jr. inwoner van Erica zodanig gewond dat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. De man heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie onderzoekt deze vechtpartij. (07-161139)

Aangehouden na vervelend en agressief gedrag

MEPPEL Op het Prinsenplein in Meppel hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21 jr. jongeman uit Nijeveen aan. De man was i.v.m. vervelend en agressief gedrag uit een discotheek gezet. Daarna bleef hij voor de zaak staan en richtte zijn woede op een portier. De gewaarschuwde politie vorderde van de jongeman dat hij weg moest gaan. Daaraan voldeed hij niet. Hij had behoorlijk veel gedronken. Toen hij vervolgens één van de agenten bedreigde is hij aangehouden. Daarbij gebruikte de politie pepperspray. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (07-161176)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.