Politie Zeeland


---


W-2350-2007 Man van fiets geschopt in Oost-Souburg
Op de Abeelseweg-oost werd zaterdag rond 01.00 uur een 29-jarige Middelburger van zijn fiets geschopt.
De man fietste in de richting van Oost-Souburg. Uit tegenovegestelde richting kwam, zowat over de gehele breedte van de weg, een groep fietsers en scooterrijders. Bij het passeren raakte de Middelburger met zijn schouder een van de passanten. Een van de scooterrijders kwam hem achterna en schopte hem onderuit. De man viel met zijn gezicht op het wegdek. De fietsers reden verder maar de scooterrijders kwamen terug en hij werd door een paar van hen geschopt. Daarna reden ze weg in de richting van Middelburg. De Middelburger is in het ziekenhuis in Vlissingen behandeld aan kneuzingen in het gezicht en schaafwonden aan zijn arm en hand.

Z-2351-2007 Hennepkwekerij ontmanteld in Terneuzen
In een woning in de Bellamystraat in Terneuzen werd vrijdag om 18.50 uur een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.
In diverse kamers in de woning werden in totaal 971 planten aangetroffen. De stroom was buitenom de stroommeter afgetapt. De planten en apparatuur werden in beslag genomen. In de woning was niemand aanwezig.

O-2352-2007 Diefstal uit camper, Goes
Op een parkeerplaats langs de A58 bij Goes werd afgelopen nacht een camper, waarin mensen lagen te slapen, opengebroken.
Er werd een portier vernield en uit de camper werden enkele honderden euro's, persoonlijke papieren en het navigatiesysteem weggenomen.

Z-2354-2007 Aanrijding in Oostburg
Op de kruising Philipsweg / Gouden Polderdijk in Oostburg vond zaterdag omstreeks 08.30 uur een aanrijding plaats.
Een 28-jarige man reed in zijn bestelauto over de Philipsweg, komende uit de richting van Waterlandkerkje. Op de kruising sloeg hij rechtsaf en verleende geen voorrang aan een over het fietspad, in dezelfde richting rijdende, 18-jarige bromfietser. De 18-jarige werd met diverse botbreuken per heli naar een ziekenhuis in Brugge vervoerd. De bestuurder van de auto en een 21-jarige duopassagier van de bromfiets raakten eveneens gewond. Over hun verwondingen en of ze naar een ziekenhuis zijn gebracht, is (nog) niets bekend. De bromfiets werd vernield, de auto raakte beschadigd. Alledrie de betrokkenen zijn afkomstig uit de gemeente Sluis.

O-2355-2007 Aanhoudingen in Burgh-Haamstede
Op de J.J. Boeijesweg in Burgh-Haamstede werden zaterdag tussen 05.25 en 05.50 uur twee zeventienjarige jongens uit Kerkdriel aangehouden.
Zij hadden, onder invloed van alcohol, vanaf de Hogezoom een onafgesloten personenauto weggenomen en waren daarmee in de sloot terechtgekomen. De twee zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld en zijn bereid eventuele schade te vergoeden.


---- --