Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (21/7)

TILBURG, 21 juli 2007

Vier autodieven aangehouden in Hulten

TILBURG / HULTEN: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag, op het erf van een boerderij aan de Blommers in Hulten vier mannen aangehouden die verdacht worden van autodiefstal en joyriding.

De verdachten, vier Tilburgers van 16,18,18 en 19 jaar waren met een gestolen Ford Escort in de sloot beland op de Bredaseweg, nabij de Hulteneindsestraat. Een getuige, die met zijn auto stopte om hulp te verlenen, kreeg argwaan toen de knapen die bezig waren het voertuig weer uit de greppel te duwen, hem gebaarden door te rijden. Hij belde daarop de politie. De auto bleek afgelopen nacht gestolen te zijn vanaf de Gouderakstraat in Tilburg. De agenten die ter plaatse gingen, zagen de knapen wegrennen. Met behulp van politiehond Ryu werd te voet de achtervolging ingezet. De autodieven renden naar een boerderij waar ze zich op het erf verstopten tussen twee betonnen schotten waar veevoer ligt opgeslagen. Daar werden ze aangehouden. De verdachten zijn ingesloten.

Tilburger aangehouden na doorrijding

TILBURG: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.45 uur nabij zijn woning, een 24-jarige Tilburger aangehouden omdat hij na een aanrijding op het Korvelplein was doorgereden zonder dat hij zijn identiteit aan de tegenpartij had bekend gemaakt. De politie spoorde de man op, dankzij een getuige die het kenteken van de auto had genoteerd.

De Tilburger reed met zijn auto over het Korvelplein. Hij sloeg links af en liet de hierbij de voor hem van links komende, op het fietspad naast de rijbaan zich bevindende fietser, een 22-jarige Tilburger, niet voor gaan en kwam daarmee in aanrijding. De fietser raakte licht gewond, hij had enkele kneuzingen, en werd overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. Hij mocht echter na behandeling, voorzien van pijnstillers, het hospitaal weer verlaten. De verdachte verklaarde dat hij wel even uitgestapt was, maar dat hij eerst zijn twee jongere broertjes naar huis had gebracht en dat hij van plan was geweest om terug te keren naar de plaats van aanrijding.

Politie beleeft rustige eerste kermisavond

TILBURG: De Tilburgse agenten belast met het toezicht op de kermis en de horeca in de binnenstad hebben een rustige eerste avond en nacht van de Tilburgse Kermis beleefd. Er hing volgens de dienstdoende politiemensen een goede sfeer. Er werden slechts zeven aanhoudingen verricht, waarvan vijf na sluiting van de kermis tijdens het gebruikelijke horecatoezicht.

19.20 uur
Op de Ringbaan West wordt een 20-jarige Tilburger aangehouden die het rode verkeerslicht negeerde. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat of rijbewijs. Bovendien kon hij geen ID-bewijs tonen.

19.20 uur
De politie arresteert op de Besterdring een 51-jarige Tilburger omdat hij daar een 60-jarige plaatsgenoot had mishandeld. De twee mannen hadden ruzie gekregen omdat de hond van het slachtoffer tegen de verdachte zou zijn opgesprongen, die het beest vervolgens een schop had gegeven. Tijdens het tumult had de verdachte het slachtoffer tegen de grond geduwd die daarbij een bloedende hoofdwond opliep. De verdachte pleegde verzet toen hij door agenten werd aangehouden. Aan het bureau gaf hij toe een heel kort lontje te hebben.

00.45 uur
De politie houdt op de Heuvelring een 27-jarige Eindhovenaar aan die zijn in een café genuttigde consumpties niet wilde betalen. Vervolgens veroorzaakt hij een hoop heisa en verstoort de openbare orde.

03.50 uur:
Op het Piusplein beledigt een 25-jarige Tilburger een agent waarna hij wordt aangehouden

07.00 uur
in een woning in de Besterd worden drie Tilburgers aangehouden van 24,26 en 26 jaar die na het uitgaan een verkeersbord en een verkeersgeleider op de Besterdring hadden weggehaald en in de tuin van één van hen geplaatst. De politie kwam hen dankzij een alerte getuige op het spoor. De verkeersgeleider hadden de vandalen zelf al terug gezet. De knapen krijgen een proces-verbaal voor diefstal in vereniging.

Automobilist maakt gelijktijdig vijf verkeersovertredingen

TILBURG: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 04.00 uur, op de Spoorlaan een 22-jarige man uit de Dominicaanse republiek aangehouden voor maar liefst vijf verkeersovertredingen.

De man reed zonder rijbewijs in een onverzekerde auto, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde, niet handsfree belde en tegen het verkeer in een taxistandplaats opreed. De bestuurder die geen Nederlands sprak, had volgens de bijrijder, die als tolk optrad, zijn rijbewijs nog in de Ned. Antillen liggen. Hij werd vanmorgen met hulp van een officiële tolk (via de telefoon) gehoord. Hij had naar eigen zeggen drie glazen whisky gedronken voordat hij in de auto stapte. Hij verklaarde verder niet alle verkeersregels van Nederland te kennen.

Twee jeugdige vandalen aangehouden

TILBURG: Dankzij een oplettende getuige en een alerte medewerker van de Middelbare school de Grote Beemd heeft de politie vrijdagavond op de Dalemdreef twee jongens van 12 en 13 jaar aan kunnen houden die met stenen twee ruiten van het schoolgebouw hadden vernield. De jongens zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders. De politie heeft een formulier opgemaakt voor de Jeugdzorg.

Rijder onder invloed aangehouden

GOIRLE: De politie heeft vrijdagavond op de Kalverstraat een 49-jarige vrouw uit Goirle aangehouden omdat zij haar auto bestuurde, terwijl zij onder invloed van alcohol verkeerde. Ze blies maar liefst 830 ugl, bijna 4 keer de toegestane hoeveelheid van 220 ugl. Haar rijbewijs is ingevorderd. Ze kreeg een tien uur durend rijverbod. Ze had naar eigen zeggen twaalf glazen bier gedronken voordat ze in de auto stapte. De politie maakt proces-verbaal op.

Bewoner verjaagt inbreker

TILBURG: De nacht van vrijdag op zaterdag heeft omstreeks 02.15 uur een nog onbekende man geprobeerd in te breken in een woning aan de Hoflaan. Hij werd verjaagd door de bewoonster die wakker werd van glasgerinkel. Zij ging naar beneden en zag net dat een inbreker door een gat in haar voordeur wilde klimmen. Zij deed snel alle lichten aan en belde direct 112. De dader sloeg op de vlucht. De politie heeft van de geschrokken bewoonster een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk