Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (21/07/07)

BERGEN OP ZOOM, 21 juli 2007

Politie houdt verdachte brandstichting Zevenbergen aan

ZEVENBERGEN: Politiemensen hebben vrijdag 20 juli om 20.00 uur in de Pastoor van Kessellaan een 19-jarige man uit Zevenbergen aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de brandstichtingen die in de nacht van zaterdag 7 juli op zondag 8 juli de Zevenbergse wijken West en Centrum teisterden. Daarbij raakten ruim 20 autos (zwaar) beschadigd. "
De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek ingesloten. Hij wordt verhoord.

Het onderzoeksteam dat de branden aan autos onderzoekt is onlangs uitgebreid naar 18 rechercheurs. De leden van het onderzoeksteam hebben de afgelopen weken diverse getuigen gehoord en binnengekomen tips nagetrokken. Uiteraard zetten zij het onderzoek voort. Ook vindt er dit weekend wederom verscherpt toezicht plaats in de wijken Zevenbergen-West en Centrum.

Politie kan poging zelfdoding niet voorkomen

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagochtend 21 juli niet kunnen voorkomen dat een 34-jarige man uit Bergen op Zoom een poging zelfdoding heeft ondernomen. Het slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie via getuigen de melding dat het latere slachtoffer voornemens was zichzelf dood te schieten. Daarop stelde de politie direct een groot onderzoek in, in de hoop een ernstig incident te kunnen voorkomen.
Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar de Markiezaatsweg, waar de man in een auto bleek te zitten. Omdat de man een vuurwapen bij zich zou hebben, is in overleg met Justitie besloten speciale
politie-onderhandelaars en het arrestatieteam in te zetten, ten einde de man uit de auto te krijgen en hulp te bieden. Dit mocht echter niet baten; omstreeks 07.30 uur schoot het slachtoffer zichzelf neer. De man is zwaar gewond per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De politie verricht een sporenonderzoek op de Markiezaatsweg. Ook is de auto waarin de man zat in beslag genomen.

Politie onderzoekt incident Etten-Leur: drie verdachten aangehouden

ETTEN-LEUR / ZEVENBERGEN: In de nacht van vrijdag 20 juli op zaterdag 21 juli heeft de politie omstreeks 01.00 uur op de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen twee Fransozen aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De politie had de melding gekregen dat het tweetal, 22 en 19 jaar oud, op de Statenlaan in Etten-Leur een 23-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Roosendaal in hun auto zou hebben aangereden en vervolgens beroofd.
Na onderzoek bleek de zaak anders te liggen. De 23-jarige man uit Roosendaal zou de twee hebben geleverd, waarop het tweetal verhaal ging halen en hun geld terug wilde. Daarop is ook de 23-jarige Roosendaler aangehouden. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en zitten nog vast. De politie onderzoekt zowel de mislukte drugsdeal als de aanrijding als de daarop volgende beroving.

Rijbewijs kwijt na eenzijdig ongeval onder invloed

STEENBERGEN: Een 55-jarige inwoner van Steenbergen moest in de nacht van vrijdag 20 juli op zaterdag 21 juli zijn rijbewijs inleveren, nadat hij onder invloed van alcohol een ongeluk had gehad. Surveillerende politiemensen reden omstreeks 03.20 uur over de rotonde bij de Rondweg Oost toen ze op de rotonde een rokende auto zagen staan. In de auto zat de verdachte die sterk naar alcohol rook. De man was op de rotonde gewoon rechtdoor gereden en in het midden van de rotonde tot stilstand gekomen. Daarbij was hij gewond geraakt aan zijn gezicht. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. Daarna moest hij mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 685 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Bovendien is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden na baldadigheid

ZEVENBERGEN: In de nacht van vrijdag 20 juli op zaterdag 21 juli om 02.50 uur heeft de politie op de Noordhaven een 16-jarige jongen uit Zevenbergen aangehouden. De jongen had op de Markt zijn fiets in elkaar getrapt en midden op de weg achtergelaten. Daardoor ontstond gevaar/hinder voor het overige verkeer.
Toen hij daar op de Noordhaven op werd aangesproken, bleek bovendien dat de verdachte zich niet kon legitimeren. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt terzake baldadigheid en het zich niet kunnen legitimeren. De verdachte is na verhoor omstreeks 04.45 uur weer in vrijheid gesteld en naar huis gebracht.

Meisjes aangehouden na winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een schoenenwinkel aan de Tussen-De-Markten heeft vrijdag 20 juli om 18.30 uur twee meisjes, één van 13 en één van 12 jaar oud uit Roosendaal, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De meisjes hadden geprobeerd vier paar schoenen te stelen, maar waren daarbij betrapt. Ze zijn overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. De meisjes bekenden de winkeldiefstal. Ze worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Auteur: Leonie van Ooijen