Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (21/07/07)

BREDA, 21 juli 2007

Man aangehouden na melding vuurwapen

BREDA: De politie heeft in de nacht van vrijdag 20 juli op zaterdag 21 juli omstreeks 03.00 uur in de Kaaskerkestraat een 41-jarige man uit Breda aangehouden. De politie reageerde op een melding dat de man een vuurwapen zou hebben, maar de verdachte ontkende dit. Toen agenten een onderzoek in de woning van de man instelden, troffen ze een geladen dubbelloops jachtgeweer aan. Het vuurwapen is in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie onderzoekt incident Etten-Leur: drie verdachten aangehouden

ETTEN-LEUR / ZEVENBERGEN: In de nacht van vrijdag 20 juli op zaterdag 21 juli heeft de politie omstreeks 01.00 uur op de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen twee Fransozen aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De politie had de melding gekregen dat het tweetal, 22 en 19 jaar oud, op de Statenlaan in Etten-Leur een 23-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Roosendaal in hun auto zou hebben aangereden en vervolgens beroofd.
Na onderzoek bleek de zaak anders te liggen. De 23-jarige man uit Roosendaal zou de twee hebben geleverd, waarop het tweetal verhaal ging halen en hun geld terug wilde. Daarop is ook de 23-jarige Roosendaler aangehouden. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en zitten nog vast. De politie onderzoekt zowel de mislukte drugsdeal als de aanrijding als de daarop volgende beroving.

Rijbewijs kwijt na eenzijdig ongeval onder invloed

BREDA: Een 42-jarige inwoner van Dongen moest in de nacht van vrijdag 20 juli op zaterdag 21 juli zijn rijbewijs inleveren, nadat hij onder invloed van alcohol een ongeluk had gehad.
De man reed omstreeks 02.30 uur over de A58 komende uit de richting Tilburg en is ter hoogte van de afslag Bavel de macht over het stuur verloren en met zijn auto over de kop gegaan. Hij kwam vervolgens in de berm tot stilstand. De man raakte daarbij niet gewond. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 645 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Bovendien is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Drie jongens aangehouden na bezit softdrugs

BREDA: In Park Valkenberg hebben politeagenten van het Biketeam vrijdag 20 juli rond 21.00 uur drie jongens aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het drietal, twee jongens uit Ulvenhout van 14 jaar oud en een jongen uit Bavel van 14 jaar oud, was in het bezit van in totaal 66 gram softdrugs (hennep). De softdrugs zijn in beslag genomen.
De aangehouden verdachten moesten mee naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. Daarna zijn ze aan hun ouders overgedragen.

Man aangehouden na huiselijk geweld en vernieling

BREDA: De politie heeft in de nacht van vrijdag 20 juli op zaterdag 21 juli omstreeks 02.10 uur een 35-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van huiselijk geweld en vernieling. De man wordt ervan verdacht zijn 22-jarige (ex-)vriendin te hebben geslagen en geschopt en de deur van haar woning te hebben vernield. De vrouw deed hiervan aangifte bij de politie. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man gewond na aanrijding

BREDA: Vrijdag 20 juli rond 15.45 uur vond op de Zwijnsbergenstraat een aanrijding plaats, waarbij een 31-jarige man uit Rucphen gewond raakte. Een 32-jarige vrouw uit Bavel reed met haar auto achterop de auto van de man uit Rucphen. Dat gebeurde toen de mannelijke automobilist plotseling moest remmen. De man klaagde over pijn aan zijn nek en rug en is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar een nabij gelegen ziekenhuis.

Rustige uitgaansnacht in Breda

BREDA: De uitgaansnacht in het centrum van Breda, van vrijdag 20 juli op zaterdag 21 juli, is rustig verlopen.
De politie verrichtte vier aanhoudingen. Een 21-jarige man uit Sliedrecht werd aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs. Twee mannen uit Dordrecht, van 43 en 47 jaar oud, werden aangehouden, omdat ze zich niet konden legitimeren. De mannen waren in de Vismarktstraat betrapt, toen ze tegen de gevel van een restaurant stonden te plassen. Ze kregen een bekeuring voor wildplassen. Omdat echter niet kon worden vastgesteld wie ze waren, moesten ze op grond van de Wet ID mee naar het bureau. Ook voor het feit dat ze zich niet konden legitimeren, worden ze bekeurd.
In de Visserstraat hield de politie tenslotte een 18-jarige man uit Breda aan die in het bezit was van twee XTC-pillen.
Ook schreef de politie diverse bekeuringen uit. Zo werden in de Adriaan van Bergenstraat 15 bekeuringen uitgeschreven voor fout parkeren. De autos in kwestie stonden geparkeerd op de nieuwe taxistandplaats.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Auteur: Leonie van Ooijen