Politie Gelderland-Zuid

Jongens betrapt op spuiten graffiti

Tiel, 21-07-2007 o Een getuige, die zojuist had gezien dat een groepje jongens graffiti aan het spuiten was in het Molenstraatje, belde in de nacht van vrijdag op zaterdag direct de politie. Meerdere eenheden gingen die kant op en zagen op de Stationsweg vier jongens lopen die voldeden aan het doorgegeven signalement. Een vijfde jongen reed daar op een fiets. Drie verdachten konden meteen worden aangehouden. Eén van de jongens te voet en de jongen met de fiets gingen er snel vandoor.

De jongen die er lopend vandoor ging kon na een achtervolging door een van de agenten even later alsnog worden aangehouden. De jongen werd in de struiken ontdekt. Naar de jongen op de fiets is nog wel gezocht, maar deze is niet meer in de omgeving aangetroffen.

De aangehouden jongens zijn allevier afkomstig uit Tiel en zijn 15 en 16 jaar. Bij fouillering werden diverse spuitbussen aangetroffen die voor het onderzoek in beslag zijn genomen. De vier verdachten zijn in verzekering gesteld en worden verhoord. De ouders van de minderjarige jongens zijn in kennis gesteld.

Veel besmeurd
In het Molenstraatje hebben agenten nader onderzoek gedaan. Meerdere panden blijken met een grote hoeveelheid graffiti te zijn besmeurd. De eigenaren van deze panden worden in kennis gesteld voor het doen van aangifte. De politie zet het onderzoek voort.
(08)