Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout 21.7

OOSTERHOUT NB, 21 juli 2007

Drie aanhoudingen na opstootje

KAATSHEUVEL: Vrijdagmiddag heeft een 19-jarige jongeman uit Barendrecht bij een kraam op het attractiepark aan de Europalaan een pop gestolen. Het gebeurde kort nadat de dief samen met zijn vader en broer bij de kraam eenzelfde pop had gewonnen door een bal in een ton te gooien. Aanvankelijk werd gedacht dat zij alle drie betrokken waren bij de diefstal. Er ontstond daardoor een opstootje, waarna het drietal door de politie werd gearresteerd. Aan het bureau gaf de 19-jarige verdachte de diefstal toe. Hij zag het als een geintje. De politie maakt proces-verbaal op van diefstal.

Arrestatie na huiselijk geweld

WAALWIJK: De politie heeft vrijdagavond in een woning een 37-jarige Waalwijker aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vrouw die hun zoontje op kwam halen, zodanig geduwd te hebben, dat zij tegen een muur belandde en daardoor een bloeduitstorting op haar linkerbovenarm opliep. De verdachte en het slachtoffer zijn al geruime tijd gescheiden. Gisteravond ontstond ruzie toen de moeder haar zoontje kwam ophalen. De verdachte ontkent de mishandeling. Hij is na verhoor omstreeks 22.30 uur weer in vrijheid gesteld.

Man opgepakt na mishandelen en bedreigen broer

KAATSHEUVEL: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 21.15 uur nabij een woning een 25-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden ter zake mishandeling, bedreiging en vernieling. Hij was naar de woning van zijn 23-jarige broer gegaan. Daar had hij de onderste ruit van de voordeur vernield waarna hij de woning was binnen gedrongen. Daar had hij vervolgens zijn broer bedreigd en mishandeld. Hij sloeg en krabde zijn broer enkele keren in het gezicht. Ook pakte hij het slachtoffer bij de keel vast en duwde hem tegen de galerij aan. De verdachte verklaarde kwaad te zijn op zijn broer omdat die hem op een website zwart gemaakt had. De Bosschenaar is in verzekering gesteld.

Politie houdt rijder onder invloed aan

NIEUWENDIJK: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.00 uur op de Anemoonstraat een 34-jarige man uit Nieuwendijk aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man blies 500 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. De man krijgt bovendien een bekeuring vanwege gevaarlijk verkeersgedrag. De agenten wilden hem al controleren op de Dijkgraaf den Dekkerweg in Werkendam. De dienders zagen hem op de rotonde rijden. De bestuurder verhoogde echter zijn snelheid om aan een controle te ontkomen. Hij reed circa 120 km / uur terwijl ter plaatse maar 80 is toegestaan. Uiteindelijk stopte hij op de Anemoonstraat. Hij had naar eigen zeggen circa 10 glazen bier gedronken voordat hij in de auto stapte.

Arrestatie na burenruzie

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdagavond tijdens een ruzie in de wijk Voorhei een 29-jarige vrouw aangehouden die haar 40-jarige buurvrouw had mishandeld. Het incident gebeurde op straat toen het slachtoffer de verdachte aansprak in verband met de voortdurende overlast die zij veroorzaakte. De verdachte sloeg haar buurvrouw met de vlakke hand in het gezicht en schopte haar. De verdachte werd ingesloten. Zij is vandaag verhoord en na verhoor omstreeks 11.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Vier autodieven aangehouden in Hulten

TILBURG / HULTEN: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag, op het erf van een boerderij aan de Blommers in Hulten vier mannen aangehouden die verdacht worden van autodiefstal en joyriding.

De verdachten, vier Tilburgers van 16,18,18 en 19 jaar waren met een gestolen Ford Escort in de sloot beland op de Bredaseweg, nabij de Hulteneindsestraat. Een getuige, die met zijn auto stopte om hulp te verlenen, kreeg argwaan toen de knapen die bezig waren het voertuig weer uit de greppel te duwen, hem gebaarden door te rijden. Hij belde daarop de politie. De auto bleek afgelopen nacht gestolen te zijn vanaf de Oude baan in Hulten. De agenten die ter plaatse gingen, zagen de knapen wegrennen. Met behulp van politiehond Ryu werd te voet de achtervolging ingezet. De autodieven renden naar een boerderij waar ze zich op het erf verstopten tussen twee betonnen schotten waar veevoer ligt opgeslagen. Daar werden ze aangehouden. De verdachten zijn ingesloten.

Auteur: Willem van Hooijdonk