Politie Gelderland-Zuid

Auto op de kop op A73

Heumen, 21-07-2007 o Vrijdagavond omstreeks 21.40 uur maakte een passant melding van een eenzijdig ongeval op de A73 tussen Malden en Cuijck. Een auto zou op de kop liggen met de bestuurster er nog in. Ter plaatse bleek dit inderdaad het geval. In samenwerking met de brandweer en ambulancemedewerkers bevrijdden de agenten de vrouw uit haar beknelde positie.

De bestuurster, van 51 jaar uit Mill, bleef goed aanspreekbaar. Ook de traumaheli kwam aangevlogen, maar inzet bleek niet nodig. De 51-jarige vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar het UMC St Radboud vervoerd.

Meer onderzoek nodig
De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie deed een eerste onderzoek naar de toedracht. Dit onderzoek wordt later voortgezet. Zo zal technisch sporenonderzoek aan de auto plaatsvinden. De exacte toedracht is op dit moment nog niet duidelijk. Wel is bekend dat de vrouw met haar auto de vangrail heeft geraakt en vervolgens op de kop terecht is gekomen. Zoals gebruikelijk is in het kader van 'botsen is blazen', is er in het ziekenhuis een bloedproef bij de 51-jarige afgenomen. Dit om vast te kunnen stellen of er sprake is van alcoholgebruik.

Verkeersregelaar ingezet
Met behulp van een verkeersregelaar is het verkeer over de A73 richting Cuijck in goede banen geleid. Eén rijstrook bleef tijdens de hulpverlening beschikbaar, met uitzondering van de tijd dat de traumaheli daar was. Toen die aankwam werden voor de landing beide rijstroken afgesloten. Rijkswaterstaat is in kennis gesteld van de schade aan de vangrail.
(08)