Politie Amsterdam-Amstelland



Vechtpartij op Kwakoefestivalterrein / Bijlmerpark (21/07/07)

Zaterdagmiddag 21 juli rond halfeen vond een vechtpartij plaats tussen twee mannen op het terrein van het Kwakoefestival. Een 34-jarige standhouder werd na een woordenwisseling aangevallen door een 52-jarige man, die de standhouder bedreigde met een hakmes. Deze wilde zich beschermen en pakte een schop en sloeg daarmee zijn aanvaller, die hierbij gewond raakte.

Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. De gewonde verdachte is aan het bureau aan zijn verwondingen behandeld door ambulancepersoneel. De recherche van het wijkteam Flierbosdreef onderzoekt de zaak.

Zwaan doorboort met speer / Westerdokskade (21/07/07)

Zaterdagmiddag 21 juli rond halfeen werd een zwaan zwaargewond aangetroffen langs de Westerdokskade ter hoogte van een parkeerterrein. Even daarvoor was daar een groot gezelschap gezien bestaande uit mannen, vrouwen en kinderen,vermoedelijk uit Oost Europa. Zij waren met speerachtige stokken aan het gooien naar de zwanen. Eén zwaan is daarbij doorboort. De groep mensen is hierna in twee autoâs, voorzien van buitenlandse kentekens, waaronder een donkerblauwe Saab, vertrokken richting Centraal Station, de zwaan voor dood achterlatend. Het gewonde dier is onmiddellijk overgebracht naar een dierenspoedkliniek, maar heeft de mishandeling niet overleefd. De daders zijn sindsdien spoorloos.