Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 20 juli 2007

Vlaanderen stapt in Europees Observatienetwerk voor ruimtelijke ontwikkeling

De Vlaamse Regering verklaarde zich akkoord met deelname aan het EPSON 2007-2013 programma. EPSON staat voor het Europees Observatienetwerk voor ruimtelijke ontwikkeling en territoriale cohesie. Vlaanderen zal bovendien samen met de andere gewesten een Belgisch contactpunt voor EPSON oprichten.

EPSON doet aan kennisontwikkeling over Europese ruimtelijke structuren en trends. Zo streeft men ernaar dat alle deelnemende partners vergelijkbare informatie, analyses en scenario's inzake ruimtelijke dynamiek hebben, waardoor grensoverschrijdende analyses mogelijk worden.

Bovendien wordt binnen dit netwerk gezocht naar potenties van grotere (grensoverschrijdende) regio's en ruimtes die bijdragen tot de Europese competiviteit en ruimtelijke samenwerking.

Vanzelfsprekend is ook de Vlaamse ruimtebalans afgestemd op de EPSON-gegevens. Daardoor is permanente gegevensuitwisseling tussen Vlaanderen en Europa mogelijk.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Philippe Heyvaert, woordvoerder van minister Van Mechelen Tel: 02 552 67 00
GSM: 0495 23 16 90
Email: persdienst.vanmechelen@vlaanderen.be

Url: http://publicatie-62.vlaanderen.be/servlet/Satellite?pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht&cid=1184899478181