Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Dorthealyst: medailles in zicht!

21/07/2007

Dorthealyst, 21 juli 2007
De Nederlandse menners hebben vandaag uitstekend gepresteerd in de marathon van het WK voor ponyspannen in Dorthealyst. Zo goed zelfs, dat het Nederlandse team momenteel aan de leiding gaat in het landenklassement en Jan de Boer en Aart van de Kamp op individueel goud en zilver staan!

Van de Kamp junior werd glansrijk winnaar bij de vierspan pony's. In slechts één van de acht lange hindernissen stond zijn naam niet achter de winnende tijd. Jan de Boer eindigde net naast het erepodium op de vierde plaats. Dressuurwinnaar Tobias Bücker moest zijn leiding in het klassement afstaan nadat hij in de vierde hindernis een verkeerde poort nam.

Ewoud Boom zette in vier hindernissen de snelste tijd neer en werd op minimaal verschil met de Amerikaanse Miranda Cadwell tweede in de marathon. "Het zat zo dicht op elkaar, dat als hij een bepaalde bocht in een van de hindernissen net iets anders had genomen, hij de marathon had gewonnen," vertelt bondscoach Tjeerd Velstra. De pony's van Karel van Kekem hadden wat last van de lange hindernissen, die veel kracht kostten. Boom is van de 15de naar de vijfde plaats opgeklommen, terwijl Karel van Kekem momenteel de 13de plaats bezet. De Deen Lars Dau blijft aan de leiding.

Bij de enkelspannen moest Karel's zoon Arjo van Kekem alleen de Nederlandse driekleur vertegenwoordigen nadat de pony van Yvonne de Ruyter na de dressuur uit de wedstrijd werd genomen. Arjo wist zich uitstekend staande te houden in het 29 deelnemers tellende veld en staat nu vierde, op 11 punten verschil met de leidster in het klassement, de Zweedse Ann-Christine Arvidsson.

Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan