Ingezonden persbericht



Probleemvolle kwalificatie Robert Doornbos in Edmonton
---

EDMONTON, 21 JULI 2007 - Robert Doornbos heeft nog niet veel geluk aan zijn zijde gehad in de openingsdagen van de Champ Car Grand Prix van Edmonton (Canada). De vrijdagkwalificatie werd voortijdig afgevlagd na een ongeval van Tristan Gommendy, waardoor de Minardi Team USA coureur zijn snelle ronde niet kon afmaken. Op zaterdag gooide een mechanisch mankement roet in het eten. Toch blijft Doornbos positief ondanks een elfde startplaats voor de race op zondag. Doornbos: "Ik ben wel eens van verder van achteren naar het podium gereden".

Na de teleurstelling in de vrijdag kwalificatie bogen Doornbos en zijn engineer Michael Cannon zich tot laat in de avond over de afstelling van de zwart-rode Panoz bolide met startnummer 14. En met succes. In de laatste vrije trainingen op zaterdag kon de Nederlander zijn tijd behoorlijk aanscherpen en opklimmen naar de zesde positie. In zijn laatste run op zaterdagochtend ging de kampioenschapleider iets te ver over de limiet en schampte hij de muur. Gelukkig kon Doornbos op tijd de kwalificatie aanvangen.

In de allesbepalende kwalificatiesessie op zaterdagmiddag sloeg de pechduivel echter weer toe. In zijn tweede run op de snellere 'rode banden' ging de alternator van zijn wagen kapot. Dit apparaat zorgt voor de stroomvoorziening naar onder andere de versnellingsbak, waardoor Doornbos niet meer kon op- of terugschakelen. Ook nu moest de Rotterdammer noodgedwongen voortijdig de pits opzoeken.

ROBERT DOORNBOS: "Ik zal vanmiddag eens op zoek gaan naar een 'klavertje vier'. Balen natuurlijk dit resultaat. We hadden de snelheid om ons op de tweede of derde startrij te kwalificeren. Positief bekeken: beter dat ik het probleem nu tegenkwam dan morgen in de race. Vanaf positie elf is nog alles mogelijk. Dat heb ik de vorige race in Toronto wel bewezen. Een podium is het doel voor morgen."

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com