Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (22/7)

OOSTERHOUT NB, 22 juli 2007

Eigenaar auto aangehouden na doorrijding

TERHEIJDEN: De politie heeft vannacht omstreeks 05.40 uur een 34-jarige Madenaar van zijn bed gelicht omdat zijn auto was aangetroffen in een sloot aan de Nieuwe Bredasebaan. Omstreeks 04.15 uur meldde een getuige dat hij in de sloot daar een auto had aangetroffen. Er waren geen inzittenden. Gelet op de sporen op het wegdek had het voertuig een middengeleider geraakt en kwam daarna in een slip. De auto schoot vervolgens door de berm en kwam in de sloot tot stilstand. De inzittenden stapten daarna kennelijk in een andere auto over en vervolgden hun weg. Via het kenteken spoorde politie snel de eigenaar op. Hij lag op bed en verklaarde zelf niet gereden te hebben. Hij zat wel in de auto toen het ongeval gebeurde. Hij blies 525 ugl, zijn rijbewijs was vanwege een eerdere verkeersovertreding al ingevorderd. De politie zet het onderzoek voort.

Rijders onder invloed aangehouden

ANDEL: Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie omstreeks 02.50 uur op de Afsluitdijk een 42-jarige man uit Hedel betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 285 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op.

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 00.35 uur in een woning in de wijk Dommelbergen een 48-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake rijden onder invloed. De politie was naar de woning van de man gegaan omdat getuigen de politie hadden gebeld. Op de Hoofseweg was een auto hen tegemoet gekomen. De auto reed op de verkeerde weghelft, waardoor de getuigen met hun voertuig moesten uitwijken naar de stoep om een aanrijding te voorkomen. Zij waren daarna de bestuurder tot aan zijn huisadres gevolgd. Zij zagen dat de man zwalkend uit zijn auto stapte en veel moeite had om met zijn sleutel het slot van de voordeur te vinden. Hij reageerde niet op aanspreken en ging gewoon de woning binnen. De politie trad daarop de woning met een machtiging binnen en trof de verdachte in laveloze toestand op bed aan. Hij weigerde zijn medewerking aan de ademanalyse en bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is al eerder vanwege eenzelfde delict aangehouden.

GILZE: Een 22-jarige Bredanaar liep vannacht omstreeks 03.30 uur op de A-58 tegen de lamp. De automobilist blies 285 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij krijgt een proces-verbaal.

Winkeldief aangehouden in Woudrichem

WOUDRICHEM: Zaterdagmiddag is omstreeks 15.30 uur in een winkel aan de Postweide een 42-jarige man uit Gorinchem betrapt op winkeldiefstal. Hij had voor een waarde van 77 euro aan drank en vis in zijn big shopper gestopt zonder deze levensmiddelen bij de kassa af te rekenen. De caissière kreeg argwaan toen zij zag dat de man zijn jas over tas had gelegd. Voorbij de kassa bleek dat er diverse gestolen goederen in de tas zaten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee arrestaties na vechtpartij

KAATSHEUVEL: De politie heeft zaterdagavond bij het attractiepark aan de Europalaan na een vechtpartij tussentwee groepjes jongeren uit respectievelijk Oosterhout en Kaatsheuvel twee arrestaties verricht. Een van de arrestanten is een 17-jarige Oosterhouter, hij is in overleg met de Officier van Justitie in verzekering gesteld.

Ter plaatse bleek dat omstreeks 21.00 uur een groep van vier jongeren uit Kaatsheuvel het aan de stok hadden gekregen met vijf Oosterhoutse knapen. Hierbij zou de 17-jarige Oosterhouter een van de Kaatsheuvelse jongens in het gezicht geslagen hebben. Ook zou hij een 19-jarige man met een mes met een mes bedreigd hebben. De andere verdachte, een 18-jarige Oosterhouter werd wegens betrokkenheid bij het incident aangehouden. Hij is vandaag na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt inbraak in winkel

WAALWIJK: Vanmorgen is omstreeks 05.30 uur ontdekt dat er is ingebroken in een supermarkt aan de Mozartlaan. Men heeft een ruit van de toegangsdeur ingeslagen hierna is men naar binnen gekropen. Binnen in de winkel zijn sigaretten weggenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk