Deelgemeente Charlois Rotterdam

Schoonmaakactie in Charlois

Maandag 23 juli start een schoonmaakactie in verschillende winkelgebieden van de deelgemeente Charlois. De actie komt voort uit het project Kansenzones waarin speciale regelingen voor ondernemers zijn opgenomen. Tegelijkertijd grijpt de deelgemeente de gelegenheid aan een grote reinigingsactie in Pendrecht op te zetten

Het startschot wordt om 10.00 uur gegeven aan de Slinge in Pendrecht door dagelijks bestuurder Ed Goverde van de deelgemeente Charlois.

Rotterdam heeft bepaalde wijken tot kansenzones benoemd. In deze zones gelden speciale regelingen voor ondernemers. De schoonmaakactie die 23 juli start in Pendrecht, een van de kansenzones, is een actie die gefinancierd is uit het fonds Onroerend Zaak Belasting (OZB) van de Kansenzones. De OZB is een gemeentelijke heffing die normaal gesproken rechtstreeks gestort wordt in de gemeentelijke kas. In de Kansenzonegebieden gebeurt dat niet. Hier wordt een deel van de OZB-opbrengsten van ondernemers geïnvesteerd in de verbetering van de gebieden zelf. In de deelgemeente Charlois hebben meerdere ondernemers de handen in een geslagen en voor het komende jaar diverse activiteiten gepland die betaald worden uit het OZB fonds. In het kader van schoon, heel en veilig is gekozen voor de schoonmaakactie. Een winkel kan er immers goed uitzien, maar als de straat een bende is, werkt het niet. Eerdere projecten die zijn gefinancierd vanuit het OZB fonds zijn de tassenactie I love RZ en de hanging baskets aan de Pleinweg. Het project Kansenzones maakt onderdeel uit van het Pact op Zuid.

Extra schoonmaakactie in Pendrecht

Tegelijkertijd grijpt de deelgemeente Charlois de OZB-actie in de winkelzones aan voor een extra schoonmaakactie in Pendrecht. Roteb voert bovenop de normale werkzaamheden een intensieve reiniging uit van gevel tot gevel. Hierbij wordt in de hele wijk het vuil losgeborsteld, weggeveegd en opgeruimd. Beide acties leveren een bijdrage aan het schoon, heel en veilig programma van de gemeente Rotterdam.