Persberichten 23/07 ochtend

Regio, 23-07-2007

Katwijk Bestuurder geen rijbewijs, scooter te veel vermogen Op zondag 22 juli, rond 02.30 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Industrieweg in Katwijk. Een 17 jarige bestuurder van een scooter reed, samen met zijn vriend achterop, over de Industrieweg komende uit de richting van de Koningin Julianalaan. In tegengestelde richting kwam een 24 jarige fietser uit Rijnsburg aanrijden. Door nog onbekende reden botsten zij met elkaar. De bestuurder van de scooter bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en de scooter bleek ook nog eens te veel vermogen te hebben. Voor deze feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. De opzittende van de scooter raakten gewond en zijn nagekeken door de ambulancepost.

Noordwijk Schennispleger aangehouden De politie heeft op zaterdag 21 juli, rond 19.45 uur, een 28 jarige Noordwijker aangehouden nadat er meldingen bij de politie waren binnengekomen dat een man zich in het duin aan het bevredigen was. Dit was zichtbaar vanaf het fietspad wat door het duin richting de Langevelderslag gaat. Op aanwijzen van een getuige wist de politie de verdachte aan te houden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en er zal gekeken worden naar een hulpverleningstraject waardoor de kans op herhaling wordt gereduceerd.

Meld openbare schennis De politie vraagt altijd melding te maken van openbare schennis. Dit kan door te bellen naar 1-1-2. Hoe eerder de politie op de hoogte is, hoe groter de kans is dat de politie de man kan oppakken en hoe minder mensen en ook kinderen met de verdachte geconfronteerd kunnen worden.

Leiden Inbraak in woningen De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Maresingel en één in een woning aan de Mauritsstraat. Beide inbraken vonden zondag 22 juli tussen 00.25 en 02.15 uur plaats. De inbrekers werden gestoord door bewoners en een buur. Daardoor slaagden ze er niet in om een LCD televisie uit de woning aan Maresingel te stelen. Uit de andere woning lukte het ze nog om een rijbewijs, paspoort, MP3 speler en mobiele telefoon te stelen. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Leiden Aanhoudingen bij uitgaansgeweld De politie heeft het afgelopen weekend vier aanhoudingen verricht van mensen die tijdens het uitgaan zich niet hebben kunnen beheersen en klappen uitdeelden. Eén van de verdachten, een 24 jarige man uit Katwijk, zit nog vast en wordt dinsdag 24 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. Als portier van een uitgaansgelegenheid aan de Beestenmarkt wordt hij verdacht van het mishandelen van een 37 jarige man uit Leiderdorp. Dit gebeurde toen hij de Leiderdorp uit de zaak verwijderde omdat deze daar ruzie zou hebben met een meisje.

Een andere verdachte is een 19 jarige man uit Leiden die na een ruzie om een plaats aan een bar in een uitgaansgelegenheid aan de Breestraat een 21 jarige man uit Delft klappen gaf. Dit gebeurde diezelfde nacht rond 03.30 uur. De verdachte heeft een transactievoorstel van 260 euro gekregen. Betaalt hij deze niet dan moet hij in oktober voor de rechter komen.

En ook diezelfde nacht mishandelde een 22 jarige man uit Leiden in een uitgaansgelegenheid aan de Hogewoerd een 21 jarige meisje uit Rotterdam. Tussen de twee was een heftige woordenwisseling ontstaan waarna het meisje klappen kreeg en bedreigd werd. De verdachte heeft een dagvaarding gekregen om zich binnenkort voor de rechter de verantwoorden voor zijn daad.

De vierde aanhouding was van een 18 jarige man uit Leiden die op zondag 22 juli rond 03.50 uur het nodig vond om een vol blikje bier naar een 25 jarige portier van een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt te gooien, hem in het gezicht te spugen en te bedreigen. Ook deze verdachte heeft een proces-verbaal gekregen.

Leiden Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging De politie heeft zondag 22 juli rond 12.30 uur bij een pand aan de Korevaarstraat drie mannen en een vrouw aangehouden die daar een ruit van het pand hadden vernield, kennelijk ook met de bedoeling om daarna het pand te kraken. De politie reageerde op een melding uit de buurt en trof het viertal aan. Na overleg met justitie werd besloten om de vier, drie mannen uit Leiden van 21, 23 en 35 jaar en een 32 jarige vrouw uit Hilversum voor openlijke geweldpleging aan te houden. Van een legale kraakactie was geen sprake. De verdachten zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Leiden Aanhouding na doorrijden na aanrijding De politie heeft zaterdagavond 21 juli een 28 jarige man uit Leiden aangehouden voor het doorrijden na aanrijding. Op de kruising Noordeinde met de Oude Varkenmarkt, reed hij als automobilist rond 23.45 uur een 18 jarige bromfietser uit Leiden aan. Even keek hij naar de bromfietser die op de straat lag en reed daarna weg. Dankzij getuigen kwam de politie toch op het spoor van de eigenaar van de auto en daarna de verdachte. De bromfietser werd met onbekend letsel en voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. De verdachte is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Motorrijder gewond bij aanrijding met auto Een 37 jarige motorrijder uit Moordrecht is zaterdag 21 juli rond 19.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een 45 jarige automobilist uit Delft. De automobilist verleende op de kruising Einthovenweg met de Sandifortdreef geen voorrang aan de motorrijder. Met letsel aan hoofd en bekken werd de motorrijder overgebracht naar het LUMC. Tegen de automobilist maakt de politie proces-verbaal op.

Leiden Onderzoek naar beroving De politie is met een onderzoek begonnen naar de beroving van een 88 jarige man uit Alphen aan den Rijn. De beroving gebeurde op zaterdag 21 juli rond 09.40 uur in de lift van het station De Vink. De man was net met de trein aangekomen en stond in de lift. Toen de deuren op de begane grond zich openden stapte een negroïde van ongeveer 20 jaar binnen, pakte de man beet en wilde geld van hem zien. Omdat de man zich erg bedreigd voelde gaf hij zijn portemonnee af. Daarna stapte de overvaller weer uit de lift en liep weg. De politie startte direct na de melding een onderzoek. Naast een buurtonderzoek is er ook contact met de buurt geweest en met de Spoorwegpolitie. Tot op heden hebben alle naspeuringen nog geen resultaat opgeleverd. De politie gaat dan ook door met het onderzoek.

Alphen aan den Rijn Politie zoekt getuigen van incident in verkeer De politie is op zoek naar getuigen van een incident in het verkeer dat zich zaterdag 21 juli rond 16.45 uur afspeelde. Met name is de politie op zoek naar mensen die rond dat tijdstip op of in de omgeving van de kruising Ambonstraat met de Willem de Zwijgerlaan waren. Daar zou de escalatie van het incident hebben plaatsgevonden. Een 26 jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn zou daar een buitenspiegel van de auto van een 20 jarige Alphenaar vernield hebben door deze er met zijn voet af te trappen. Daarbij zou de motorrijder ten val zijn gekomen, pakte daarna zijn motorfiets weer op en reed weg over het fietspad in de richting van de Tolstraat. Hij meldde zich later aan het politiebureau. De man had een andere lezing over het incident dan de aangever. Hij zou de spiegel er niet afgetrapt hebben maar werd door de automobilist aangereden waardoor de buitenspiegel afbrak. De politie hoopt door getuigenverklaringen meer duidelijkheid te krijgen. Volgens de verdachte waren er een aantal getuigen, zoals een man van middelbare leeftijd op een fiets, een jongen van ongeveer 25 jaar die daar wandelde en een vrouw in een zilverkleurig auto. Tot op heden heeft de politie deze niet kunnen bereiken. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het team Alphen Centrum via 0900-8844.

Gouda Aanhouding voor mishandeling De politie heeft zaterdag 21 juli rond 00.30 uur op de Kleiweg een 36 jarige man uit Gouda aangehouden. Hij had daar zijn 47 jarige vriendin uit Gouda opgepakt en hard op de grond laten vallen. Dit deed hij in een dronken bui. De vrouw klaagde over haar hoofd en werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De verdachte is later op de dag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Botsing tussen twee fietsers In Gouda op de Kleiwegbrug heeft er op zaterdag 21 juli, rond 14.30 uur, een aanrijding tussen twee fietsers plaatsgevonden. Een 17 jarige fietser uit Gouda heeft mogelijk de bocht te ruim genomen waardoor hij tegen een tegemoet fietsende vrouw aanreed. De vrouw, een 68 jarige Goudse, kwam ten val en raakte gewond in haar gelaat. Zij is met de ambulance naar het Groene Hart ziekenhuis gebracht.

Waddinxveen Politie houdt drie jongens aan De politie heeft op zondag 22 juli, rond 17.30, drie jongens van 16 (2x) en 19 jaar uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van poging tot inbraak, brandstichting, vernieling van een scooter en bedreiging. Op vrijdag 20 juli, omstreeks 23.00 uur, werd er gepoogd in te breken in een woning aan de Prunusstraat. De volgende dag werd er in de tuin van de woning brand gesticht en werd een scooter vernield. Een getuige had een aantal jongens in de tuin gezien en belde de politie. De jongens wisten te ontkomen, maar werden de volgende dag weer bij het huis gezien. Er ontstond mot met de bewoners van de Prunusstraat en de jongens, waarbij er bedreigingen werden geuit. Een van de jongens dreigde de bewoonster met een steen, waarop de bewoonster de politie belde. De politie kwam ter plaatse en heeft de jongens aangehouden. De jongens zijn op het politiebureau gehoord en zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort en zal de aanleiding van de incidenten proberen te achterhalen.

--- einde berichten ---