Gemeente Teylingen

station Voorhout

Aanleg 100 extra parkeerplaatsen bij station Voorhout

23 juli 2007

PERSBERICHT 23 juli 2007 - Op maandag 30 juli start aannemer Krinkels met de aanleg van ca. 100 extra parkeerplaatsen bij NS station Voorhout. Deze parkeerplaatsen worden met name op de locatie van de voormalige sporthal De Gaasbak aangelegd. De extra parkeerplaatsen zullen de parkeerdruk in de omliggende straten verlagen.

De extra parkeerplaatsen worden op en rondom de locatie van de voormalige sporthal De Gaasbak aangelegd. Ook wordt het aantal parkeerplaatsen op het stationsplein aan de zijde van de Jacoba van Beierenweg uitgebreid. Met de aanleg komt het totaal aantal parkeerplaatsen op ca. 205. Aannemer Krinkels uit Heerlen voert de werkzaamheden uit in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen (NS). De provincie Zuid-Holland draagt bij aan de kosten door het beschikbaar stellen van een `Parkeer + Reis' subsidie.

Uit een parkeeronderzoek van de gemeente uit 2005 is gebleken dat rondom het station een tekort is van ca. 70 parkeerplaatsen. Ook een inventarisatie van de NS wijst dit uit. Door dit tekort is de parkeerdruk in enkele omliggende straten hoog. Met de aanleg van de 100 parkeerplaatsen wordt de parkeerdruk in die straten verlaagd.

De werkzaamheden starten op maandag 30 juli en zijn voor 1 september afgerond. Dit in verband met de opbouw van de kermis voor de najaarsfeesten. Deze kermis wordt in de feestweek op het stationsplein gehouden van 12 tot en met 15 september.