Bureau Verkeershandhaving


Twee dodelijke ongelukken in weekend

23 juli 2007

Afgelopen weekend zijn zeker twee mensen omgekomen in het verkeer. In Overdinkel verongelukte zaterdagavond een 14-jarige jongen uit het Duitse Gronau. Hij werd op de fiets geschept door een 21-jarige automobiliste uit Enschede.

De jongen fietste samen met twee andere jongeren vanuit Overdinkel richting Glane toen hij door de auto werd geschept. De jongen raakte ernstig gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

Aangehouden
De automobiliste raakte ook gewond, maar haar verwondingen bleken mee te vallen. Zondag werd zij aangehouden door de politie. Volgens de politie heeft de vrouw zich mogelijk schuldig gemaakt aan 'verwijtbaar gedrag', zoals rijden onder invloed of met te hoge snelheid. Hoe het ongeval precies is gebeurd, is nog in onderzoek.

Vluchtstrook
Zondagochtend vroeg kwam een 46-jarige man uit Uden om het leven toen hij een band verwisselde op de vluchtstrook van de A2 ter hoogte van Breukelen. Hij werd aangereden door een 20-jarige automobilist uit Tegelen. Het slachtoffer was bezig de linkerachterband te verwisselen toen de automobilist uit Tegelen vermoedelijk te dicht langs reed en het slachtoffer raakte. De man was op slag dood.

De 20-jarige man uit Tegelen is meegenomen naar het bureau. De blaastest wees uit dat hij niet te veel had gedronken. Omdat de man zelf aangaf dat hij andere middelen had gebruikt, is een bloedproef afgenomen. De politie zoekt nog naar getuigen van het ongeval.