AutoRai

Nissan sponsort mountainbiketeam

(7/23/2007)
Geheel in de lijn met het sportieve en avontuurlijke imago van Nissan treedt de autofabrikant van onder meer terreinautoâs nu op als hoofdsponsor van het Nissan-mountainbiketeam. Het merk was al partner van de internationale wielrenunie (UCI) voor de mountainbikedisciplines. Nu is daar dan het mountainbiketeam bijgekomen. Met deze sponsoring versterkt Nissan op perfecte wijze het stoere imago van zijn 4x4-gamma.

Dat Nissan nu hoofdsponsor is van een mountainbiketeam, past perfect bij Nissans Sports Adventure-programma. Met dit programma verbindt Nissan zich door sponsoring aan de meer extreme sporten als catamaranzeilen, freeride-skiën en snowboarden â en nu dus ook mountainbiken. Naast Nissan zijn ook sportdrank AA Drink en premium fietsenmerk Koga Miyata partner van het team.

De keuze voor de mountainbikesport is logisch: de sport staat immers voor prestaties, spanning en avontuur in de natuur. En dat is ook precies waar Nissans 4x4-modellen de X-TRAIL, de Patrol en de Pathfinder voor staan.

Ambitie
Nissan heeft een goede partner gevonden in het mountainbiketeam. De Nissan-ploeg bestaat uit zeven talentvolle en gemotiveerde mountainbikers die alles op alles zetten voor de overwinning. âDe afgelopen tijd hebben we enkele mooie overwinningen geboektâ, aldus Martin en Alex Schuttert, het management van Team Nissan. âWe waren bijvoorbeeld eerste bij de Erbeskopfmarathon, een marathonwedstrijd van 110 kilometer in Duitsland. De komende wedstrijden, waaronder het Nederlands kampioenschap cross country en het Nederlands kampioenschap marathon, laten we natuurlijk weer zien uit wat voor hout we gesneden zijn.â

Dankzij Nissans financiële steun kan het mountainbiketeam zich blijven uitbreiden en versterken. Team Nissan rijdt nu vooral nog wedstrijden in de Benelux, maar het is de bedoeling dat het team de komende tijd ook grote wedstrijden in Europa rijdt. Daarvoor is de nodige mankracht, training en ervaring nodig. En daar komt de steun van Nissan bijzonder goed van pas.