Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 23 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 23-07-2007 o Met: kinderfiets, mishandeling en schuur in de brand.

Boetes

Zaandam, zondag 22 juli 2007, 23:02 uur.

De politie heeft een 31-jarige automobilist uit Hoofddorp op de Thorbeckeweg aangehouden omdat hij nog boetes moest betalen. Na het optellen van de 39 te laat betaalde bedragen kwam het totaal uit op bijna 4400 euro. De man werd in afwachting van betaling ingesloten.

Kinderfiets

Purmerend, maandag 23 juli 2007, 10:54 uur.

De politie heeft een 18-jarige jongeman uit Edam aangehouden als verdachte van diefstal van een kinderfiets. Politiebikers raakten eerder op het Tilburyplein in gesprek met de Edammer. Hij vertelde dat hij 's nachts xtc had gebruikt, vanmorgen een blowtje had genomen en nu te voet onderweg was naar Edam. Nog geen drie kwartier later zagen de agenten de jongeman op een rose meisjesfiets over het Gildeplein rijden. De verdachte werd aangehouden en de fiets kon na enig onderzoek worden teruggegeven aan de 8-jarige Purmerendse eigenaresse.

Slaper

Purmerend, maandag 23 juli 2007, 01:21 uur.

Een 17-jarige jongen uit Amstelveen is door de politie aangehouden nadat hij slapend in een box was gevonden. Bewoners van een flat aan de Anne Franklaan belden de politie met de mededeling dat hun box met grof geweld was opengebroken. Toen de agenten een onderzoek instelden troffen zij de jongeman slapend aan. De verdachte bleek weggelopen van huis na een ruzie. Hij werd na verhoor overgedragen aan de jeugdpolitie van Amsterdam-Amstelland.

Mishandeling

Krommenie, maandag 23 juli 2007, 03:59 uur.

De politie heeft twee Zaandammers van 19 en 20 jaar oud aangehouden als verdachten van mishandeling en huisvredebreuk. De twee mannen zouden de woning van een 20-jarige ex-vriendin van één van hen zijn binnengedrongen door een deur te vernielen. In de woning werd een 23-jarige man door schoppen en slaan zodanig mishandeld dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De daders gingen er in een auto vandoor. Na uitgebreid zoeken werd het voertuig met de twee mannen aangetroffen op de Lobeliusstraat in Zaandam waar zij vervolgens werden aangehouden. De verdachten werden ingesloten.

Onopvallend

Regio, 21/22 juli

Tijdens een onopvallende surveillance hebben agenten op de A7 en de A8 afgelopen weekeinde negen boetes uitgedeeld. Vier bestuurders reden meer dan 20 km per uur te hard. De overige overtredingen betroffen bellen tijdens het rijden, rechts inhalen en inhalen over het verdrijvingsvlak en rijden door rood. Alle bestuurders werden staande gehouden en op hun gedrag aangesproken.

Zeventien bestuurders in de fout

Regio, 21/22 juli

Tijdens enkele (on)opvallende surveillances hebben (motor)agenten zaterdag en zondag op diverse plaatsen op de A7 en A8 zeventien boetes uitgedeeld. Een motorrijder uit Zaandam moest ter plekke zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 170 km per uur over de A8 reed. Naast zeven hardrijders werd een tiental bestuurders bekeurd voor overige zaken. Zoals bellen tijdens het rijden, rechts inhalen en inhalen over het verdrijvingvlak, niet dragen van de gordel, kleven en rijden door rood. Alle bestuurders werden staande gehouden en op hun gedrag aangesproken.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Zaandam, 22/23 juli, 19:55 uur

Afgelopen weekeinde hebben agenten in Zaandam twee automobilisten aangehouden die onder invloed van drank reden. Een 53-jarige man uit Hoorn, die dronken over de A8 reed, moest zijn rijbewijs inleveren. De man had een alcoholgehalte van 1,7 . Op de Burcht werd in de nacht van zondag op maandag een 40-jarige Zaandijkse aangehouden. De automobiliste had een alcoholgehalte van 1,1. Tegen de beide drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser met 90 km per uur over de Dorpsstraat

Assendelft, zaterdag 21 juli, 21:40 uur

Zaterdagavond heeft de Politie een 22-jarige bromfietser staande gehouden die met zeer hoge snelheid over de Dorpsstraat reed. De Wormerveerder had 90 km per uur op zijn teller staan. De aangetroffen snelheidsbegrenzer werd door de agenten vernietigd en de man moest zijn rijbewijs inleveren. Hij zal het voorlopig dus zonder zijn bromfiets moeten stellen. De officier van Justitie zal de zaak verder afhandelen. De boete zal vermoedelijk enkele honderden euro's bedragen.

Hardrijders

Zaandijk, 22 juli, 14:35-17:00 uur

Zaterdagmiddag werd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) een snelheid gemeten van 148 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur. In totaal 151 bestuurders hielden zich niet aan de snelheid. Zondagmiddag werd opnieuw gecontroleerd en reden honderd bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 102 km per uur. Beide dagen passeerden zo'n 1200 voertuigen de radarauto.

Drie drankrijders

Purmerend, 22/23 juli

Afgelopen weekeinde heeft de politie drie drankrijders aangehouden. Eén van hen moest zijn rijbewijs inleveren.

Op het John F. Kennedyplein werd in de nacht van zondag op maandag een 43-jarige man uit Purmerend aangehouden. Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden en zetten de automobilist ter controle aan de kant. Bij het aanspreken van de man roken zij een alcohollucht. Een ademanalyse op het politiebureau toonde aan dat de man ruim twee keer zoveel drank op had als wettelijk is toegestaan.

Op de Laan der Continenten werd zondag rond middernacht een 31-jarige drankrijder aangehouden. De bestuurder had een alcoholgehalte van 0,8. De man, die in Ghana woont en hier op vakantie is, kreeg na overleg met de officier van Justitie een boete van 300 euro.

Eerder op de avond hadden agenten op de Laan der Continenten het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Purmerend. De man (die korter dan vijf jaar in het bezit is van een rijbewijs), had zes keer zoveel drank op als voor een beginnende bestuurder is toegestaan.

Nul drankrijders

Volendam, 21 juli, 18:30-21:15 uur

Op de Julianaweg hebben agenten zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 200 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van allen had (teveel) gedronken.

Wel werden zes bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm (5x) en rijbewijs.

Auto weg na woninginbraak

Koog aan de Zaan, maandag 23 juli 2007, 05:58 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Cacaomolen waarbij ook een auto werd ontvreemd. Maandagochtend tussen half drie en half zes wist men door gaatjesboren via het keukenraam binnen te komen. Het raam bevindt zich aan de straatzijde van de woning en uit de woonkamer werden behalve portemonnees en mobiele telefoons ook de autosleutels weggenomen. De auto, een blauwe Mitsubishi Grandis, voorzien van kenteken 69-PZ-ZD, bleek niet meer op de parkeerplaats te staan.

Schuur in de brand

Wormerveer, zondag 22 juli 2007, 15:05 uur.

Op de Paul Krugerstraat is zondagmiddag een schuur achter een woning uitgebrand. De bewoonster had voordat zij rond half twee wegging de wasmachine en de droger aangezet. Vermoedelijk is de brand, die gepaard ging met hevige rookontwikkeling, ontstaan in de droger. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de schuur uitbrandde. Iemand van Salvage was aanwezig om namens de verzekering de schade te inventariseren en zoveel mogelijk te beperken.

Laatst gewijzigd 23-07-2007 15:23 | © Politie Zaanstreek-Waterland |