Verzamelpersbericht maandag

's-Hertogenbosch, 23-07-2007

Politie houdt man aan voor mishandeling

s-Hertogenbosch De politie zondagavond een 41-jarige Bosschenaar aangehouden voor mishandeling van een 27-jarige horecamedewerkster in een horecagelegenheid aan de Van Berckelstraat in s-Hertogenbosch. De man maakte stampij over de betaling van een drankje. Hij gooide daarop met een kaarsglas en raakte daarmee de medewerkster. De vrouw liep daarbij lichte verwondingen in het gezicht op. Verder gooide de man met een barkruk waardoor binnen in het pand schade ontstond. De verdachte is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Politie houdt vrouw aan voor vernieling

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagavond op de Westwal in s-Hertogenbosch een 36-jarige Litouwense aangehouden voor vernieling. De vrouw verbleef in de woning van een 41-jarige Bosschenaar en gooide om nog onbekende redenen, in beschonken staat, allerlei huisraad van het balkon. De vrouw is aangehouden en ingesloten.

Bosschenaar overleden op N65

Vught Maandagmorgen omstreeks 04.30 uur is een 20-jarige Bosschenaar op de N65 in Vught om het leven gekomen. De politie kreeg vannacht een melding dat de man zich in zijn woning in de wijk De Bazeldonk in s-Hertogenbosch verward gedroeg. Agenten gingen terplaatse maar troffen de man niet meer aan in de woning. Alle politie- en ambulance-eenheden hebben daarop uitgekeken naar de man. Om 04.30 uur kwam de melding binnen dat er vermoedelijk iemand van het viaduct op de rijbaan s-Hertogenbosch-Tilburg van de N65 in Vught was gesprongen. Twee vrachtwagenchauffeurs reden net op dat moment bij het viaduct en konden het slachtoffer niet meer ontwijken. De Bosschenaar is terplaatse overleden. De technische recherche en technisch verkeersspecialisten hebben terplaatse een onderzoek ingesteld. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen gevonden die duiden op een misdrijf. De weg is tot ongeveer 07.45 uur afgesloten geweest.

Man pleegt vernielingen en zit dronken achter het stuur

Vlijmen / Heusden De politie heeft in de nacht van zondag op maandag aan de Drietrompetterstraat in Heusden een 40-jarige man uit Wijk en Aalburg aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij stopte op de Vismarkt en ging er te voet vandoor. Agenten troffen hem liggend achter een auto aan. Uit nader onderzoek bleek dat de man werd gezocht voor vernielingen die hij in de nacht van zaterdag op zondag had gepleegd bij de woning van zijn ex-vriendin in Vlijmen. De man zou daar een tuinbeeld door de ruit van de woning hebben gegooid en de auto van de vriend van het slachtoffer hebben beschadigd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt drie mannen aan voor openlijke geweldpleging

Boxtel De politie heeft zondagavond drie inwoners (26,57 en 49 jaar) uit Boxtel aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het drietal zou eerst gevochten hebben in een café aan de Markt en later had de vechtpartij zich voorgezet op de Van Cronenborgstraat. Twee van de mannen liepen verwondingen in het gelaat op. Het drietal is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Boete voor openbare schennis

Schijndel De politie heeft zondagavond aan de Vicaris van Alphenstraat in Schijndel een 50-jarige Pool aangehouden voor openbare schennis der eerbaarheid. De man zat zichzelf in de bossages naast de kerk te bevredigen. Hij kreeg van de Officier van Justitie gelijk een boete van 150,= opgelegd, die hij betaalde.

Man aangehouden voor mishandeling

Uden - De politie heeft maandagmorgen een 18-jarige man uit Berghem aangehouden voor een mishandeling, gepleegd op zaterdag 30 juni op de Markt te Uden. Een 15-jarige Udenaar deed hiervan aangifte bij de politie. Uit onderzoek is gebleken dat de Udenaar door de verdachte werd geslagen, waardoor hij tegen een winkelruit aan viel. De Udenaar raakte gewond aan zijn gezicht en gebit. De winkelruit was door de val beschadigd. De verdachte is op het politiebureau in Uden aangehouden waar hij zich moest melden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Politie houdt man aan voor lokaalvredebreuk

Veghel De politie heeft van zondag op maandag bij een horecagelegenheid aan de Markt in Veghel een 40-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man wilde na diverse vorderingen van de eigenaar het pand niet verlaten. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten.

Vier gewonden bij aanrijding

Uden Zondagavond zijn vier vrouwelijke Poolse inzittenden van een auto in de leeftijd van 19 tot 53 jaar oud gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Duifhuizerweg/Goordonksedijk in Uden. De 49-jarige Poolse bestuurder was onder invloed van alcohol, reed tegen een boom en is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De vier vrouwen zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel.