Datum: 23 juli 2007

Sassenheim Inbraak in tankstation, politie zoekt getuigen De politie zoekt getuigen van een inbraak in een tankstation aan de Lindenlaan in Sassenheim zich te melden via 0900-8844. Een man die op maandag 23 juli, rond 03.30 uur, langs het tankstation zijn hond uitliet wordt met name gevraagd contact op te nemen. Rond dat tijdstip is het vermoeden dat er in het pand werd ingebroken. Dader(s) zijn via de achterzijde het pand binnengedrongen en hebben, op zoek naar waardevolle spullen, een ravage achtergelaten. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal. Uit het pand is een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen, ook is middels een buurtonderzoek navraag gedaan bij omwonenden of zij iets bijzonders hebben gezien. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Nepwapen in beslag genomen De politie heeft op zondag 22 juli, rond 06.10 uur, op basis van een getuigenverklaring vijf jongens aangehouden. De getuige belde de politie nadat hij de jongens op de Papengracht met een wapen had gezien. Het was niet duidelijk om wat voor een wapen ging. De politie heeft direct ingegrepen en kon de vijf jongens aanhouden op het Gerecht. De jongens werden gefouilleerd maar dit leverde niets op. Een zoektocht in de omgeving leverde het wapen en een zakje met drugs op. Het wapen is een nepwapen. De jongens hebben deze vermoedelijk kunnen verstoppen voordat zij gepakt werden. De vijf jongens, van 19, 22, 23, 28 en 32 jaar, zijn door de politie gehoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aangifte van beroving blijkt vals te zijn De politie heeft zaterdag 21 juli een 44 jarige Leidenaar als verdachte van het doen van valse aangifte gehoord. De man had juist op 10 juli aangifte gedaan dat een hem bekende hem had geprobeerd te beroven bij een geldautomaat aan de Raamsteeg. De politie deed onderzoek en ontdekte dat er verschillende zaken die niet klopten. Daarop werd hij opnieuw aan de tand gevoeld, maar nu als verdachte. Tegenover de politie legde hij een bekennende verklaring af. Waarom hij een valse verklaring aflegde is niet helemaal duidelijk geworden. De politie maakt proces-verbaal op.

De politie wijst mensen op de consequenties van het doen van een valse aangifte. De praktijk leert dat een valse aangifte snel wordt ontdekt. De straf voor het doen van een valse aangifte varieert van een geldboete tot een jaar gevangenisstraf. Daarnaast zal de politie Hollands Midden de kosten voor het doen van het onderzoek altijd proberen te verhalen op de aangever/ verdachte, hetgeen ook nu aan de orde is.

Leiden Politie Hollands Midden houdt verdachte van twee berovingen aan De politie Hollands Midden heeft kort na middernacht van zaterdag 21 juli op het Stationsplein een 16 jarige jongen uit Leiden aangehouden. De jongen wordt verdacht van twee berovingen. De politie was op zoek naar hem nadat bij onderzoek van die berovingen zijn identiteit bekend werd.

De eerste beroving vond plaats op woensdag 4 juli op de Apothekersdijk. Daar werd door de verdachte hard tegen een daar lopende 29 jarige vrouw uit Rotterdam gelopen. Gelijk pakte hij haar telefoon en rende weg. De recherche begon met een onderzoek en tijdens dit onderzoek kreeg de politie een tweede aangifte binnen. Van een 18 jarige vrouw uit Leiderdorp werd haar schoudertas gestolen toen zij op vrijdag 20 juli rond 02.30 uur over de Turfmarkt liep. Een toegesnelde man ging achter de berover aan, vond niet hem maar op de Oude Vest wel de schoudertas van de vrouw. Alles bleek er nog in te zitten. Met deze beroving werd nog meer duidelijk over zijn identiteit en werden de agenten met een briefing voor aanvang van hun dienst op de verdachte gezet. Toen enkele 'bikers' van de politie hem op het Stationsplein zagen werd hij aangehouden. De verdachte zit nog vast en wordt dinsdag 24 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Haastrecht 19% weggebruikers reed te hard op de N228 Op maandag 23 juli, heeft de politie, met een radarwagen de snelheid van weggebruikers gecontroleerd op de N228, de bebouwde kom van Haastrecht. In de spits, tussen 06.10 en 08.00 uur, kwamen er 868 passanten voorbij. Van deze 868, reden 163 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Dit is bijna 19%. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 78 km/u. De snelheidsovertreders kunnen een boete via het CJIB verwachten. De politie zet de controles voort.

Hazerswoude-dorp Schipper onder invloed van alcohol Op zondag 22 juli, rond 01.30 uur, zag een agent een bootje varen op de Oude Rijn, tussen Hazerswoude-Rijndijk en Alphen aan den Rijn. Het bootje voerde achteruit en had geen verlichting aan. Daarnaast slingerde het bootje. De schipper werd gemaand af te meren, maar gaf hier geen gehoor aan. Op het Oostvaartpad werd de man nogmaals gemaand waarna hij naar de kant kwam. De man bleek onder invloed van alcohol, op het bureau blies hij een uitslag van 570 ug/l, naakt zijn motorbootje te besturen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de limiet die op het water geldt van 350 ug/l.

Alphen aan den Rijn Politie verhoord verdachte van doorrijden na aanrijding De politie heeft maandag 23 juli een 45 jarige man uit Alphen aan den Rijn verhoord als verdachte van doorrijden na aanrijding. Rond 08.15 uur sloeg hij op de kruising Prinses Beatrixlaan met de Eikenlaan en verleende daarbij geen voorrang aan een 16 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn die daar op zijn fiets reed. De jongen raakte gewond en werd met klachten over hoofd, benen en armen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De veroorzaker reed door. Hij verklaarde tegenover de politie niets gemerkt te hebben en was aangedaan door de ontstane situatie. De politie kwam de man op het spoor door onderzoek en met behulp van getuigen. De politie maakt proces-verbaal op.

Zevenhoven Jongetje ernstig gewond geraakt na val Een zeven jarig jongetje uit Zevenhoven is ernstig gewond geraakt nadat hij gestruikeld en ten val was gekomen. De jongen was buiten aan het vliegeren toen hij struikelde en met zijn hoofd op betonijzer viel. De ambulance en de traumahelikopter werden ingeroepen. De ambulance arriveerde eerder, waarop het jongetje met spoedtransport, onder begeleiding van motorrijders, naar het LUMC werd gebracht. Onderweg is de ambulance nog gestopt op de Leimuiderbrug om een medisch specialist uit de heli in te laten stappen.

Zoeterwoude Graffitispuiters aangehouden Een alerte getuige meldde vrijdag 20 juli, rond 20.30 uur, dat er een groep jongens graffiti aan het spuiten waren bij het fietstunneltje van de Burgemeester Smeetsweg. Agenten gingen ter plaatse en zagen drie jongens hun kan op komen lopen. Ze aarzelden toen ze de politie zagen, waarop de agenten hen staande hielden. Tijdens het lopen hoorden de agenten gerammel uit de tas komen, wat leek op rammelde spuitbussen. In de tas troffen agenten spuitbussen aan die overeenkwamen met de kleur van de graffiti die nog nat op de muur van de tunnel zat. De jongens, van 14 en 17 (2x) jaar uit Zoeterwoude, zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De tags (een soort handtekening van de graffitispuiter) die op de tunnel zijn achtergelaten worden vergeleken met andere tags waarvan aangifte is gedaan in de regio.

Doe altijd aangifte van graffiti De politie vraagt benadeelden altijd aangifte te doen van graffiti. Graffiti spuiters laten vaak een vaste tag (een soort van handtekening) achter. Omdat de politie de graffiti waarvan aangifte is gedaan met elkaar kan vergelijken kan de politie op het spoor van de verdachte komen. De kosten van het verwijderen van de graffiti kan bij een aanhouding vervolgens op de verdachte verhaald worden.

Gouda Fietsster raakt gewond bij aanrijding met auto Een 46 jarige vrouw uit Gouda is maandag 23 juli gewond geraakt toen zij op haar fiets werd aangereden door een 36 jarige automobilist uit Gouda. Het ongeval gebeurde rond 07.40 uur op de kruising Ridder van Catsweg met de Buchnerweg en de Bloemendaalseweg. De vrouw werd aangereden omdat de automobilist aan haar geen voorrang verleende. Met rug- en nekletsel is de vrouw overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Moordrecht Overval op Carpoolplaats, politie zoekt getuigen Op zaterdag 21 juli, rond 11.10 uur, heeft er een overval plaatsgevonden op de Carpoolplaats langs de A20. De bestuurder, een 36 jarige Rotterdammer, van een witte bestelbus stopte op de Carpoolplaats om zijn lading te controleren. Hij reed vanuit Rotterdam richting Gouda en nam de afrit Gouda/ Moordrecht omdat hij wist dat er aan de linkerkant een Carpoolplaats zat. Bij het uitstappen op de Carpoolplaats werd hem een wapen in de rug geduwd en werd hij gedwongen onder de auto te gaan liggen. Zijn auto waarin geluidsapparatuur lag, werd vervolgens leeggehaald. Nadat de dader(s) wegreden durfde de man onder zijn auto vandaan te komen. Hij belde 1-1-2, waarna de politie direct ter plaatse kwam. Omdat de man niets kon vertellen over de dader(s), hoopt de politie dat er getuigen zijn geweest. Getuigen worden verzocht te bellen met de recherche van Gouda via 0900-8844.

Schoonhoven Overval op juwelierszaak, getuigen gezocht Op zaterdag 21 juli, rond 16.20 uur, heeft er een gewapende overval op een juwelierszaak aan de Koestraat plaatsgevonden. Een gemaskerde man was de winkel ingelopen en eiste onder bedreiging van een wapen geld. Hij is vervolgens met een onbekend geldbedrag rennend de winkel uitgelopen. De politie kwam ter plaatse en heeft de omgeving afgezocht naar de verdachte. Helaas zonder resultaat. De technische recherche heeft onderzoek gedaan naar eventueel door de dader achtergelaten sporen. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de politie van Schoonhoven via 0900-8844.

Waddinxveen 12% weggebruikers reed te hard op de Beijerincklaan Op zondag 22 juli, heeft het Regionaal Handhavingsteam van de politieregio Hollands Midden, met een radarwagen de snelheid van weggebruikers gecontroleerd op de Beijerincklaan. Tussen 10.00 en 14.30 uur kwamen er 1244 passanten voorbij. Van deze 1244, reden 153 harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Dit is ruim 12%. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 136 km/u. De snelheidsovertreders kunnen een boete via het CJIB verwachten. De politie zet de controles voort.

--- einde berichten ---


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --