Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Sterke en internationale bezetting Open NK Schaken

DIEREN - De inschrijvingen voor het Open Nederlands Kampioenschap, dat van 24 juli tot en met 2 augustus voor de 29e maal in Sporthal Theothorne te Dieren wordt georganiseerd, zijn voorspoedig verlopen. Zes Nederlandse grootmeesters, Erwin l'Ami, Friso Nijboer, Erik van den Doel, Sipke Ernst, Karel van der Weide en Dimitri Reinderman, hebben hun deelname toegezegd. Net zo verheugend is dat vele buitenlandse spelers zich hebben gemeld, onder wie de grootmeesters Viacheslav Ikonnikov, Dibyendu Barua en Zhvulon Gofshtein. Dat is van groot belang voor ambitieuze spelers die op jacht zijn naar titelresultaten.

Naast de titel Open Nederlands Kampioen - met een geldprijs van EUR 2250 - en een ticket voor het Nederlands Kampioenschap 2008 voor de beste mannelijke en de beste vrouwelijke deelnemer, is het Open NK vanouds een geschikt evenement voor jonge spelers om voldoende partijen te spelen en punten te scoren tegen internationale titelhouders, en zo een stap te zetten naar de titel internationaal meester of zelfs grootmeester. Uit de omgeving hebben talentvolle spelers als Roeland Pruijssers, Ali Bitalzadeh, Stefan Kuipers en Sjef Rijnaarts zich aangemeld.

Het Open Kampioenschap vindt plaats van dinsdag 24 juli tot en met donderdag 2 augustus in Sporthal Theothorne in Dieren. Het is reeds de 39e maal dat dit grote evenement in de gemeente Rheden wordt georganiseerd.
Volgens goede traditie kent het Open Kampioenschap een aantal nevenevenementen. Er zijn drie lagere groepen voor alle niveaus, een zesrondig toernooi van maandag 23 tot en met zaterdag 28 juli, een doorgeefschaaktoernooi op donderdagavond 26 juli, een snelschaaktoernooi op vrijdagavond 27 juli en een rapidtoernooi op de rustdag, zondag 29 juli. Verder zal op maandagavond 30 juli de speciale schaakcamping op Het Nieuwland door Dierensche Boys een voetbaltoernooi worden georganiseerd met schakers, voetballers en medewerkers van de gemeente. Voorts geeft Nederlands schaakkampioene Zhaoqin Peng een simultaan op de markt achter het Callunaplein op woensdagochtend 25 juni.
In de tweede week, op maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus, kunnen belangstellende schakers zich ook nog inschrijven voor deelname aan een vierkamp. In alle groepen beginnen de partijen om 13.00 uur. Alleen de laatste ronde, op donderdag 2 augustus, begint reeds om 11.00 uur.
De belangrijkste partijen zullen live te volgen zijn op de toernooiwebsite en daarop worden tevens dagelijks verslagen geplaatst.

Inschrijvingen 2007
Toernooi Aantal
Open Kampioenschap 98
Reservegroep A 108
Reservegroep B 90
Reservegroep C 99
Zesrondig 1 58
Zesrondig 2 36
Vierkampen 18
Totaal 507

De inschrijving is gesloten. Aanmelding aan de zaal is mogelijk zolang er plaats is.
Zie verder http://www.schaakbond.nl/nieuws/dieren2007/.
---