Nederlandse Tafeltennisbond


Goud voor Gerben en Kelly, brons voor Nico in Hong Kong Open

23-07-2007

Ook de laatste dag van de Hong Kong Open voor sporters met een beperking heeft de Nederlandse spelers geen windeieren gelegd. Van de te verdelen plakken gingen twee gouden en een bronzen medaille naar de Nederlanders.

Gerben Last startte in de poulewedstrijden van klasse 9 goed door in vijf games te winnen van de Fin Miettinen. De tweede poulewedstrijd was een relatief eenvoudige zege op HongLing Lui uit Hongkong. In de kwart finale werd Kubov uit de Ukraine met 3-1 aan de kant gezet. maar in de halve finale bood Jokinnen goed tegenstand. Bij een 2-1 voorsprong voor Gerben Last moest Jokinnen wegens een blessure opgeven.
In de finale trof Gerben opnieuw Miettinen. Miettinen had in de kwartfinale Ronald Vijverberg uitgeschakeld. De eerste twee games waren voor Gerben Last, maar in de derde game leek de wedstrijd te kantelen. Miettinen drukte Gerben Last van de tafel en won twee games op rij. In de vijfde game eiste Last echter weer het inintiatief op en won met 11-6 het goud.

Kelly van Zon speelde opnieuw zeer sterk. In de poulewedstijden won ze van Antonyn Khodzynska uit de Ukraine en van Naia Moffatt uit Australië. In de halve finale trof Kelly van Zon Yulia Klymenko (Ukraine). Klymenko kon het Kelly alleen in de tweede game moeilijk maken en daarna Kelly twee games op rij en plaatste zich voor de finale.
In deze finale speelde Kelly opnieuw tegen Antonyn Khodzynska uit de Ukraine. Khodzynska had eerder nog verrassend haar teamgenoot Victoria Safanova uitgeschakeld. Kelly begon gelijk goed aan de wedstrijd en binnen 10 minuten was de score 2-0 in haar voordeel. In de derde game kwam Kelly achter, maar hervond op tijd haar ritme. Met 11-9 winst in de derde behaalde Kelly de eerste plaats.

Nico Blok werd in de heren klasse 6 derde. In de poulewedstrijden won hij van Hing Choy uit Hongkong, maar verloor van Rainer Schmidt uit Duitsland. In de halve finale was Daniel Arnold (regerend paralympisch kampioen) een maatje te groot. In de strijd om de derde plek won Nico Blok met 3-0 van Yui Kun Lo uit Hongkong en eiste daarmee de bronzen plak op.