Persberichten Rijn & Venen, 09.35 uur

Utrecht, 24-07-2007

Autobrand

ABCOUDE Aan het begin van de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 juli ging een auto in vlammen op. Er bestaat een vermoeden van brandstichting.

Rond 00.45 uur kregen de politie en brandweer de melding dat op het Dokter van Doornplein een auto in de brand stond. Zij gingen met spoed ter plaatse. De eigenaar van de auto was al begonnen met blussen en het karwei werd door de brandweer afgemaakt. De auto moet als verloren worden beschouwd.

Vlak voor de brand hoorde een getuige glasgerinkel. Toen hij uit zijn raam keek zag hij dat de auto in brand stond en dat twee jongens uit de richting van de auto kwamen rennen. Gezien de afstand kon de getuige geen goed signalement van de verdachten geven.

Aan getuigen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het Dokter van Doornplein wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Gewapende overval

WOERDEN Op maandagavond 23 juli werd een gewapende overval gepleegd op een winkel.

Rond 19.30 uur zag de 47-jarige eigenaar van een winkel aan de Molenvlietbrink dat twee mannen met versnelde pas zijn winkel inliepen. Hij werd door de mannen met een wapen bedreigd en zij eisten geld. De verdachten stopten een geldbedrag in een fel groene plastictas en gristen een laptop weg. Daarna verlieten zij de winkel en renden weg in de richting van het bruggetje van de Molenvlietbrink.

Signalementen

Verdachte 1) Licht getinte man van ongeveer 1.90 meter, mager postuur, zwart krullend haar, donkerkleurige jas, donkerkleurige trainingsbroek en hij had een donkerkleurig baseballcap op;

Verdachte 2) Licht getinte man van ongeveer 1.70 meter en een fors postuur. Hij droeg een zandkleurige jas met ter hoogte van de borst een embleem. Ook hij had een donkerkleurig baseballcap op.

Aan getuigen die de verdachte(n) menen te (her-)kennen of die voor, tijdens of na de overval iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Molenvlietbrink, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De verdachten zijn mogelijk opgevallen doordat zij een fel groene plastictas en een laptop bij zich hadden!

Alcoholcontrole

MAARSSEN Op maandagavond 23 juli heeft de politie op de Maarssenbroeksedijk een alcoholcontrole gehouden. Vijftien automobilisten moesten een blaastest afleggen. Geen van hen had te veel gedronken.

Snelheidscontrole

LINSCHOTEN/HARMELEN De politie heeft op maandag 23 juli op meerdere plaatsen een snelheidscontroles gehouden.

Van 19.00 uur tot 22.00 uur werd op de M. A. Reinaldaweg in Linschoten de snelheid van 715 voertuigen vastgelegd, 19 bestuurders (2,6 %) hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 103 km/u.

Op de Leidsestraatweg in Harmelen werd van 19.45 uur tot 22.00 uur gecontroleerd. Hier negeerden 38 (11,3 %) van de 335 bestuurders de maximumsnelheid van 60 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 79 km/u.

Vernieling in telefooncel

WOERDEN Door een onverlaat werd op maandagavond 23 juli een telefoon in een telefooncel vernield.

Rond 21.40 uur zag een getuige dat een jongen van een telefooncel op de Westdam de hoorn en het display van de telefoon vernielde. Vervolgens ging de verdachte er op de fiets vandoor.

De verdachte was een brildragende jongen en hij ging ervandoor op een witte mountainbike. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Aan getuigen die de verdachte menen te (her-)kennen, brildragende jongen op een witte mountainbike, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Verkeerscontrole

VREELAND De politie heeft op maandag 23 juli van 10.30 uur tot 12.30 uur een verkeerscontrole op de Provincialeweg N201 gehouden. Daarbij werden in totaal tien bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden, niet dragen autogordel en voor het niet handenvrij bellen.