Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Man gewond na val uit hoogwerker

Publicatiedatum: 24-7-2007 10:09:00

DOORWERTH - Een dertigjarige man uit Nootdorp is maandagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Doorwerth. De man was omstreeks kwart over drie samen met zijn 26-jarige collega uit Nootdorp bezig met werkzaamheden in een hoogwerker op de Fonteinallee. Op een gegeven moment zou de hoogwerker waarin de mannen zaten zijn gekanteld toen een van de twee het voertuig wilde bijsturen. Daarbij zouden twee wielen in de berm zijn weggezakt. De 26-jarige wist zich op het laatste moment te redden door uit het bakje van de hoogwerker te springen voordat deze de grond raakte. Het dertigjarige slachtoffer had zich niet in veiligheid weten te brengen en maakte een val van een hoogte van ruim vijf meter. De man is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de Arbeidsinspectie ingeschakeld om onderzoek te doen naar de omstandigheden waaronder het ongeval plaatsvond. (07-114643)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Schade bij kopstaart botsing

Publicatiedatum: 24-7-2007 10:03:06

EDE - Op de Schutterweg in Ede heeft zich maandagavond een kopstaart botsing voorgedaan waarbij alleen schade was ontstaan. Een van de betrokken bestuurders, een 33-jarige vrouw uit Rhenen, kampte met nekklachten maar hoefde naar het oordeel van ambulancepersoneel niet naar het ziekenhuis. Een 22-jarige man uit Wekerom had even voor zes uur niet meer op tijd kunnen stoppen voor de Rhenense, die voor hem reed en moest afremmen als gevolg van een verkeerssituatie. De auto van de vrouw uit Rhenen raakte door de aanrijding zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. De wagen van de Wekerommer had lichte schade. Van drankgebruik bij de bestuurders was geen sprake, aldus de politie. (07-114664)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Automobilisten met schrik vrij bij aanrijding

Publicatiedatum: 24-7-2007 10:02:25

NIJKERKERVEEN - Bij een aanrijding tussen twee auto's op de kruising van de Schoolstraat met de Wolfsesteeg in Nijkerkerveen zijn maandagnamiddag de twee automobilisten met de schrik vrij gekomen. Beide auto's moesten wel worden afgesleept. De aanrijding gebeurde rond vijf uur toen een 71-jarige vrouw uit Zwartebroek vanaf de Schoolstraat de kruising opreed. Ze zou daarbij geen voorrang hebben verleend aan een van rechts komende bestelauto, bestuurd door een 26-jarige man uit Putten. Omdat aanvankelijk vermoed werd dat beide bestuurders wel gewond waren werden ze door ambulancepersoneel terplekke onderzocht. Van letsel bleek evenwel geen sprake. Volgens de politie had geen van beiden gedronken.
(07-114649)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053