Dalende premies autoverzekering gaan niet ten koste van de service

24/07/2007 10:13



Independer



Het afgelopen jaar is de gemiddelde premie voor een autoverzekering op Independer.nl met ruim 10% gedaald. De service van verzekeraars heeft daar duidelijk niet onder geleden. De waardering voor autoverzekeraars is namelijk stabiel in het afgelopen half jaar. Dit blijkt uit de laatste update van het permanente klanttevredenheidsonderzoek van Independer.

In de periode 29 december 2006 t/m 10 juli 2007 hebben ruim 74.000 bezoekers hun autoverzekeraar beoordeeld op Independer.nl. Bezoekers kunnen hun huidige verzekeraar beoordelen op de volgende drie aspecten: 'klaar staan voor klanten', 'beloften nakomen' en 'schadeafhandeling'.

De gemiddelde scores op deze serviceaspecten zijn redelijk stabiel ten opzichte van de vorige meting in 2006. Gemiddeld worden de verzekeraars beoordeeld met een 7,3. De lagere premies komen dan ook echt voort uit efficiënt werken, een lagere schadelast en het inleveren van marge omwille van de concurrentie; hetgeen niet ten koste gaat van de service. Nog altijd scoren Direct Writers (die rechtstreeks met klant communiceren) beter dan de tussenpersoonsmaatschappijen. Van de Virtuele Verzekeraars (die alles online afhandelen) scoort VerzekerUzelf het hoogst met gemiddeld een 7,5.

Grootste stijger is RVS die van 7,1 naar 7,4 gaat. Grootste dalers zijn de Noordhollandsche van 1816 en Voogd & Voogd die 0,3 moesten inleveren. Best gewaardeerd wordt ZLM met een 8,2. De laagste score is van Voogd en Voogd, een 6,7, nog altijd ruim voldoende.

De top 5 van best gewaardeerde autoverzekeraars ziet er als volgt uit: 1. ZLM
2. VVAA
3. Centraal Beheer Achmea
4. FBTO Achmea
5. Unive
Overigens kan niet iedereen zich bij ZLM en VVAA verzekeren. ZLM is alleen actief in Zeeland en Noord-Brabant. Bij VVAA kan alleen medisch personeel zich verzekeren.

Klik op onderstaande link om de onderzoeksresultaten te bekijken: http://www.independer.nl/thema/persarchief/pdf/ICMAutojuli2007.pdf

Independer onderzoekt continu de kwaliteit van autoverzekeraars. Alle bezoekers die een vergelijking voor een autoverzekering maken, krijgen de volgende vragen voorgelegd: Heeft u gedurende de laatste 12 maanden een autoverzekering gehad? Bij welke verzekeraar heeft u deze verzekering afgesloten?
Hoe beoordeelt u deze verzekeraar op aspecten als 'klaarstaan voor de klant' en 'beloften nakomen'? Als u schade heeft geclaimd, hoe waardeert u de verzekeraar op het punt van schadeafhandeling?





http://www.independer.nl