Gemeente Enkhuizen

24 Juli 2007

Dijkversterking Enkhuizen-Hoorn (Zuiderdijk)

De dijkversterking tussen Enkhuizen en Hoorn door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is gestart. Sinds eind juni is het werk voor iedereen zichtbaar: het transport van grond bij de aansluiting van de Houtribdijk en bij het Nassaupark is gestart. Het gaat om zo'n 3500 m3 grond die vervoerd wordt in vrachtauto's met een laadvermogen van zo'n 15 m3. Ook op enkele plaatsen waar een steunberm aan de binnenkant van de dijk wordt aangelegd, kan het grondtransport niet anders dan over de weg. Dat gebeurt op de volgende plaatsen:
op twee plaatsen tussen Broekerhaven en Enkhuizen, via de provinciale weg en bij de Houtribdijk;
in het deel ten westen van Broekerhaven wordt gereden via de Florasingel en de Prins Willem Alexanderlaan naar het Nassaupark Later in de zomer gaan er ook vrachtautos rijden over de rotonde met de provinciale weg naar de Zuiderdijk.

Tot en met 2009 zal de aannemer in periodes van telkens enkele weken grond aan- en afvoeren. De aangevoerde grond moet namelijk de tijd krijgen om te zetten, voordat die verder opgehoogd wordt. Tijdens de transporten kunt u de weg - behoudens wat overlast - gewoon blijven gebruiken. Wij dragen zorg voor de veiligheid van het verkeer en zullen de weg zo goed mogelijk schoon houden. De wagens rijden stapvoets om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Het is ons gelukt om het transport van grond voor een voorland bij Krabbersplaat volledig over het water te laten verlopen. Dit deel van het werk start in het najaar.

Damwanden
Naast het versterken van de dijk door extra klei aan te brengen, wordt er o.a. tegenover de bebouwing nabij het Nassaupark en bij gemaal Het Grootslag een damwand aangebracht om de dijk aan de binnenkant te versterken. Dat gaat in de zomer van 2008 gebeuren.

Nadere informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, tel.: (0299) 66 30 00 of www.hhnk.nl. Wie dringende vragen over de uitvoering van het werk heeft, kan ook elke woensdagmiddag, van 12.00 tot 13.00 uur, terecht bij het spreekuur van de heer E. Dorst (Arcadis) in de bouwkeet bij de jachthaven tegenover De Woeste Hoogte.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl