Amsterdam Oud Zuid


Bezwaartermijn Muzenhof

Het Dagelijks Bestuur heeft besloten de Muzenhof te beschermen als gemeentelijk monument. Zowel het Bureau Monumentenzorg en Archeologie als de Commissie voor Welstand en Monumenten, adviseren het complex de Muzenhof inclusief de siertuin, aan te wijzen als gemeentelijk monument. Dit vanwege de stedenbouwkundige, architectuurhistorische en landschapshistorische waarde én vanwege gaafheid en zeldzaamheden.

Het woonblok met winkels, de `Muzenhof', maakt onderdeel uit van het stedenbouwkundig uitbreidingsplan Plan Zuid van H.P. Berlage uit 1915. Het complex ontsluit een binnenterrein waarvan de zijden aan de Stadionweg, de Beethovenstraat en de Cliostraat zijn gebouwd in 1940 en in 1995 naar ontwerp van de architecten Berghoef en Dunnebier. In 1956 werd de kopbebouwing gerealiseerd aan de zijde van het Minervaplein volgens het ontwerp van de architect C.J. Blauw. Deze kopbebouwing is onderdeel van het ontwerp van alle wanden aan het Minervaplein. De ondiepe binnenhof heeft een siertuin ontworpen door Mien Ruys.

Bezwaar

Het Dagelijks Bestuur heeft deze maand de Muzenhof als gemeentelijk monument aangewezen. Dit besluit is aan belanghebbenden toegestuurd. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken nadat het besluit aan hen is verzonden, schriftelijk bezwaar maken bij het Dagelijks Bestuur.

Geen verlenging bezwaartermijn

Onlangs zijn in de media berichten verschenen dat de bezwaartermijn mogelijk kan worden verlengd. Dit is niet het geval. Lukt het niet om op tijd een onderbouwd bezwaarschrift in te dienen, dan dient de belanghebbende - binnen de periode van zes weken - schriftelijk aan te kondigen bezwaar te maken tegen het besluit. Vervolgens krijgt de bezwaarmaker de tijd om ontbrekende gegevens alsnog aan te vullen. Als dat niet gebeurt, is de mogelijkheid om bezwaar te maken voorbij.