KNWV

Nieuwsbericht Surfen

24-7-2007

Nederlands onderonsje op BK Techno293

De Nederlandse Techno jeugd surfers lieten zich afgelopen weekend van hun beste kant zien tijdens het Belgisch Kampioenschap Techno293 voor de kust van Westende. Met alle drie de podiumplaatsen bezet door Nederlandse surfers werd het weekend succesvol afgesloten.

De wedstrijd op de Noordzee was een zeer geschikte oefening ter voorbereiding op WK Techno293, dat over zes weken van start gaat op het Spaanse eiland Formentera. De surfers werden getrakteerd op diverse elementen die je niet snel op Nederlands binnenwater tegen zult komen. Getij, stroming, golven en veerboten die de wedstrijdbaan doorkruisten maakten het de jeugdsurfers er niet gemakkelijker op.

Marc van Santen (NED-211) en Joep Clasquin (NED-509) waren onderling in een hevige strijd om de eerste plaats verwikkeld. Na drie spannende course races, gevolgd door vijf zinderende full fleet slalomheats stonden Marc en Joep na aftrek gelijk op punten. Uiteindelijk was het Marc van Santen die met betere aftrek resultaten de overwinning op zn naam mocht schrijven.

De derde plaats was voor de twaalfjarige Kiran Badloe (NED-194) die duidelijk liet zien al aardig met de grote jongens mee te kunnen komen. Regerend Nederlands Kampioen Mark Jansen (NED-38) werd geplaagd door materiaalpech, een gebroken mast en voetband pluggen die zn krachten niet leken te kunnen houden weerhielden hem van een
topklassering.

De einduitslag van het BK Techno293 te Westende


1. Marc van Santen (NED)

2. Joep Clasquin (NED)

3. Kiran Badloe (NED)

4. Clint van Droogenbroeck (BEL)

5. Mark Jansen (NED)

Fotografie: Erwin Marges