Eurotarief 1 maand eerder beschikbaar voor Vodafone klanten

24/07/2007 10:33



Vodafone Libertel NV



Vodafone breidt Passport uit van 32 naar 42 landen en verlaagt starttarief

Maastricht, 24 juli 2007 - Vodafone Nederland maakt vandaag bekend 1 maand eerder het zg. Eurotarief voor buitenland bellen aan haar klanten aan te bieden dan de verplichte datum die de EU heeft bepaald. Per dezelfde datum maakt Vodafone ook haar eigen tariefplan voor buitenland bellen 'Vodafone Passport' voordeliger en geldig in 42 landen.

Vodafone Nederland is vandaag begonnen haar bijna 4 miljoen klanten te informeren dat zij per 29 augustus 2007 het Eurotarief kunnen gebruiken voor bellen en gebeld worden binnen de Europese Unie. Vodafone voegt hier zelf ook Zwitserland aan toe. Alle Vodafone klanten kunnen vanaf die datum voor EUR 0,58 per minuut bellen en voor EUR 0,29 per minuut gebeld worden (prijzen incl. BTW).

Vodafone Passport
Per dezelfde datum, 29 augustus 2007, maakt Vodafone haar eigen zeer succesvolle Vodafone Passport nog aantrekkelijker. Met Vodafone Passport bellen Vodafone klanten in het buitenland tegen het Thuistarief plus een eenmalig starttarief. Dit starttarief wordt verlaagd van EUR 0,99 naar EUR 0,79. Het ontvangen van een gesprek kost vanaf 29 augustus slechts EUR 0,79 ongeacht de duur van het gesprek (consumententarieven incl. BTW voor abonnees en prepaid). Bovendien wordt het aantal landen waar Vodafone Passport met het lokale Vodafone-netwerk beschikbaar is per deze datum uitgebreid naar 42 (de gehele EU + 16 andere landen). In het oog springende nieuwe Passport landen zijn bijv. Noorwegen en IJsland. Voor een volledig overzicht van tarieven en Passport-netwerken kijk op vodafone.nl/passport.

/ / / / / / / / / / /

Vodafone klanten die Passport geactiveerd hebben en dit willen blijven gebruiken, hoeven niets te doen. Na 29 augustus gelden automatisch de nieuwe Vodafone Passport tarieven. Klanten die geen Vodafone Passport hebben krijgen na 29 augustus automatisch het Eurotarief. Ook zij hoeven niets te doen. Klanten die nog geen Vodafone Passport hebben, kunnen Passport activeren door een gratis SMS te sturen naar 4000 met "Passport Aan". Klanten die nu Vodafone Passport hebben en willen overstappen naar het Eurotarief sturen een gratis SMS met "Passport Uit" naar 4000. Na 29 augustus zal dan voor hen het Eurotarief van kracht worden. Voor zakelijke klanten kunnen andere regels gelden. Kijk ook hiervoor op vodafone.nl/passport.

Over Vodafone Libertel B.V.
Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het meest toonaangevende telecommunicatie-bedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel 232 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 25 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 38 landen.