Politie Groningen

Dinsdag 24 juli 2007

Provincie Groningen, 24-07-2007

Groningen: getuigen gezocht van mishandeling postmedewerker

Een medewerker van een postbedrijf is maandagavond door een nog onbekende man in elkaar geslagen. De man wilde een brievenbus aan de Van Lenneplaan legen. De onbekende stond daar met zijn fiets tegenaan en ging op verzoek van de postmedewerker aan de kant. De medewerker heeft vervolgens nog enkele brievenbussen geleegd en kwam omstreeks
18.35 bij de brievenbus aan de Marsmanlaan. Daar kreeg de medewerker onverwachts een klap op zijn hoofd. De man viel op de grond en kreeg toen nog enige trappen te verwerken. De medewerker is met letsel aan zijn hoofd en rug overgebracht naar het ziekenhuis. De onbekende man wist te ontkomen. Het gaat vermoedelijk om een man met een licht getinte huidskleur, tussen de 20 en 25 jaar en ongeveer 1.85 m. lang. Hij heeft een breed postuur en donker haar. Mogelijk is de man met een auto gevlucht. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer
0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: voetganger steekt over achter bus langs

Een 57-jarige Stadjer is maandagmiddag op de Parkallee gewond geraakt nadat hij door een auto is aangereden. De Stadjer stak van achter een stilstaande bus de weg over en zag hierbij de naderende auto over het hoofd. De 44-jarige bestuurder uit Groningen stond vermoedelijk al bijna stil toen hij de voetganger aanreed. De voetganger viel door de klap toch op de grond en liep hoofdletsel op. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: steen door lichtkoepel eetcafé

De eigenaar van een eetcafé aan de Vismarkt heeft maandagmiddag aangifte gedaan van vernieling. Zondagnacht hebben onbekenden een steen door de lichtkoepel van zijn eetcafé gegooid. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: wildkampeerder maakt vuurtje

Een 37-jarige Stadjer krijgt proces-verbaal voor het verbranden van afval. Hij had een tent opgezet aan de Koeriersterweg en had afval in brand gestoken. Er kwamen grote zwarte roodwolken vanaf en de politie nam een kijkje. De Stadjer kwam aanrennen toen hij de agenten zag en vertelde dat hij wel wist dat hij daar niet mocht kamperen, maar vroeg hen of het wel mocht als hij het netjes zou houden. In het vuur werd schuimrubber, piepschuim, behandeld hout en plastic. Vermoedelijk lag er ook een spuitbus in, want ze hoorden ineens een harde knal. Hij heeft het vuur uitgemaakt en hij heeft de tijd gekregen om het netjes achter te laten en te vertrekken. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: alcomobilist heeft geen papieren bij zich

De politie heeft maandagnacht op de Thuessinklaan in Groningen een
39-jarige automobilist uit Hindeloopen aangehouden. De man reed met een aanhanger. Hij kreeg op de J.C. Kapteynlaan al een stopteken, maar het duurde even voordat hij hierop reageerde. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,15 promille alcohol. Bovendien bleek de auto niet verzekerd en kon de man geen rij- en/of kentekenbewijs tonen. De auto en aanhanger zijn aan het bureau gestald. De eigenaar kan ze afhalen als hij kan aantonen dat de auto verzekerd is. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en kon zijn weg lopend vervolgen.

Groningen: autodief overlopen

Een 37-jarige Stadjer is maandagnacht aangehouden vanwege een poging auto-inbraak. De man probeerde aan de Van Goghstraat verschillende autosleutels in het slot van een personenauto te steken. Een getuige zag de man aan het werk en waarschuwde de politie. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Veendam: ruzie op markt leidt tot aanhoudingen

De politie heeft maandagmiddag in de Kerkstraat in Veendam twee mannen uit Oude Pekela (30 en 38 jaar) aangehouden. Ze probeerden een medewerkster van een marktkraam geld afhandig te maken. Toen ze hier niet op in ging, werd een van de mannen boos. Omstanders schoten de vrouw te hulp, waaronder een 34-jarige marktkoopman uit Groningen. Hij brak net zijn marktkraam af en had een onderdeel van zijn kraam in zijn handen. De 38-jarige verdachte dreigde vervolgens om de marktkraam omver te trekken. Dat deed hij niet, maar hij richtte zich tot de marktkoopman zelf. Hij kreeg een klap in zijn gezicht. Hierdoor liep hij een hoofdwond op. De politie werd gebeld en hield de twee verdachten aan. Ze zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. Ook worden getuigen nog gehoord.

Nieuwe Pekela: joyrider veroorzaakt ongeval

Een 17-jarige jongen uit Nieuwe Pekela heeft maandagavond zonder toestemming de auto van zn ouders weggenomen en een ongeval veroorzaakt. Hij reed over de Berkenlaan in de richting van de Beukenlaan in zijn woonplaats. Daarbij zag hij een andere automobilist over het hoofd. Beide autos liepen flinke schade op. De ouders van de jongen, die op het punt stonden om op vakantie te gaan, zijn ingelicht. De politie maakt proces-verbaal op.

Loppersum: jongeren aangehouden voor vernielingen

De politie heeft maandag vier jongeren aangehouden op verdenking van vernielingen in Loppersum. Het gaat om twee jongens uit Loppersum, 15 en 16 jaar, en twee jongens uit Wirdum, 16 en 18 jaar. Het viertal wordt verdacht van vernielingen die in de nacht van 17 of 18 juli zijn gepleegd. Bij de kerk aan de Tuinbouwstraat zijn diverse lampen vernield. Bij het bejaardentehuis aan de Wiemersheerd zijn verkeersbordjes uit de grond getrokken. Onderzoek moet uitwijzen wat het aandeel van iedere jongen is geweest.

Uithuizen: rijden zonder geldig rijbewijs

De politie heeft maandag een 32-jarige automobilist uit Uithuizen aangehouden. De man reed over de Havenweg in Uithuizen, terwijl enige tijd geleden zijn rijbewijs was ingevorderd. De man kon bij controle inderdaad geen rijbewijs tonen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een verklaring. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

De politie heeft maandagavond op de A7 bij Leek een rijbewijs ingevorderd. Het rijgedrag van een 52-jarige automobilist uit Veendam was medeweggebruikers opgevallen. Bovendien had de man bij een inhaalmanoeuvre een andere auto geraakt. Toen de man een parkeerplaats opreed werd de politie gewaarschuwd. De man bleek bij controle onder invloed van 1,7 promille alcohol. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Scheemda: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

Een 33-jarige automobilist uit Groningen moest maandag op de A7 bij Scheemda zijn rijbewijs inleveren. De Stadjer werd geklokt op een snelheid van 149 km/uur, terwijl daar vanwege nieuw wegdek een snelheidsbeperking geldt van 90 km/uur. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Leek: man veroorzaakt aanrijding en gaat weg

Een 22-jarige automobilist uit Leek moet zich vandaag melden op het politiebureau. De man heeft een medeweggebruiker behoorlijk laten schrikken. Een 30-jarige automobiliste uit Leek reed maandagavond over De Dam in haar woonplaats. Zij zag de man zigzaggend op haar afkomen en moest voor hem uitwijken. Vervolgens botste de man tegen een betonnen bloembak. De bestuurder stapte even uit, maar ging er vervolgens vandoor. Bij de woning van de man werd de beschadigde auto aangetroffen, maar de man zelf niet. Hij zal zich vandaag moeten melden op het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole aan de Hoofdstraat in Hoogezand zijn maandagmiddag zeven bekeuringen uitgereikt: rijden door rood licht (5x), niet handsfree bellen (1x) en een snelheidsovertreding (1x).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen:
537, aantal overtredingen: 198, hoogst gemeten snelheid: 158 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. Tweemaal werd de radar binnen de bebouwde kom met zeer hoge snelheid gepasseerd: een automobilist reed 115 km/uur, een motorrijder zelfs 158 km/uur.

Boerakker, Boerakkerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 620, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Loppersum, Wijmersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 565, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 730, aantal overtredingen: 232, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Eemsgolaan: aantal geregistreerde voertuigen: 260, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.