PvdA Rotterdam


Uit het college

Armoede aangepakt met formulierenteam

Di 24 Jul 2007
Armoede aangepakt met formulierenteam

In de strijd tegen armoede in de stad zet de gemeente een nieuw middel in. Het formulierenteam ziet erop toe dat alle Rotterdammers krijgen waar ze recht op hebben. Het team ondersteunt burgers bij het aanvragen van voorzieningen en helpt indien nodig bij het invullen van de formulieren. Het formulierenteam richt zich op armoedebestrijding en schuldhulpverlening. De teamleden hebben ook een signalerende functie.

In 2008 moet het team op volle sterkte draaien. In aanloop daarop wordt na de zomer, bij wijze van proef, het formulierenteam in een aantal wijken ingezet. PvdA-woordvoerder Mohamed Talbi: "Mooi dat het formulierenteam binnenkort echt van start gaat. Voor veel Rotterdammers is de gemeente nog onbereikbaar en wordt ten onrechte te weinig gebruik gemaakt van regelingen die de armoede moeten tegengaan. Dankzij het formulierenteam worden straks meer Rotterdammers bereikt. Dit team kan een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van armoede in onze stad!"

Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan van aanpak Formulierenteam vastgesteld en een budget beschikbaar gesteld. Het formulierenteam is een onderdeel van het uitvoeringsprogramma Armoedebestrijding, dat onder verantwoordelijkheid van wethouder Jantine Kriens, tot stand is gekomen en op 16 januari 2007 is vastgesteld.