Verdachte van brandstichting aangehouden

Gouda, 24-07-2007 o De politie Hollands Midden heeft in het onderzoek naar de brand bij een bedrijf in haarprodukten aan de James Wattstraat, in de 1e helft van juli twee verdachten aangehouden. Het gaat hier om een 29 jarige man uit Rotterdam die wordt verdacht van brandstichting en een 30 jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel die wordt verdacht van heling. De verdachte uit Rotterdam is 13 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De vrouwelijke verdachte is lopende het onderzoek weer op vrije voeten gesteld.

De brand in het bedrijf op het industrieterrein Gouwestroom brak dinsdag 5 juni even na 03.30 uur uit. Het bedijf brandde geheel uit. Twee andere naastgelegen bedrijven liepen water en rookschade op. De technische recherche stelde een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Uit dit onderzoek bleek van vermoedelijke brandstichting.

De recherche van het district Gouwe IJssel startte direct een uitgebreid onderzoek. Dit leidde tot de identiteit van de verdachte. Op 11 juli werd de Rotterdammer in zijn woonplaats aangehouden. Op 16 juli werd de verdachte uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Uit het onderzoek waren er verdenkingen gerezen dat zij geld had aangenomen dat was verkregen met een bij het bedrijf gestolen pinpas.