Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

logoocw

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Postbus 20018

2500 EA Den Haag

Den Haag Ons kenmerk 24 juli 2007 HO/BL/2007/28698

Onderwerp Bijlage(n) Advies Onderwijsraad "Kwaliteit belonen in het Advies Onderwijsraad

hoger onderwijs?"

Hierbij stuur ik u het advies van de Onderwijsraad "Kwaliteit belonen in het hoger onderwijs?". De Onderwijsraad heeft op mijn verzoek dit advies uitgebracht over de vormgeving van de onderwijsopslag in het kader van het wetsvoorstel ter wijziging van de Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek (WHW).

In het Coalitieakkoord is opgenomen dat het wetsvoorstel leerrechten wordt aangehouden in afwachting van één geïntegreerd wetsvoorstel voor bekostiging en besturing van hoger onderwijs en onderzoek. OCW is bezig om, in overleg met het onderwijsveld en de studentenorganisaties, dit wetsvoorstel op te stellen. Hierin wordt het advies van de Onderwijsraad meegenomen. De bedoeling is om in het najaar een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer neer te leggen. Omdat in dit wetsvoorstel de onderwijsopslag in samenhang met de overige onderdelen van de bekostiging aan de orde komt wordt geen aparte beleidsreactie op het onderdeel onderwijsopslag opgesteld.

Dinsdag 24 juli 2007 om 10.00 uur publiceert de Onderwijsraad het advies. Het advies, de samenvatting en het persbericht worden dan op www.onderwijsraad.nl gezet. Tot dat moment is het advies onder embargo.

Dit advies is parallel aan de Eerste Kamer der Staten-Generaal gestuurd.

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

dr. Ronald H.A. Plasterk

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Rijnstraat 50, Postbus 16375, 2500 BJ Den Haag T +31-70-412 3456 F +31-70-412 3450 W www.minocw.nl