Partij voor de Vrijheid (PVV)


dinsdag 24 juli 2007
Vragen van het lid Agema (PVV) aan de minister en staatssecretaris van VWS over het bericht (*) dat belangenorganisaties jaarlijks 10 miljoen extra krijgen terwijl er gekort wordt op ouderenzorg en noodzakelijke operaties niet vergoed worden.


1.)
Bent u bekend met het bericht (*) dat belangenorganisaties jaarlijks 10 miljoen extra krijgen, terwijl er gekort wordt op ouderenzorg en noodzakelijke operaties niet vergoed worden?

2.)
Bent u met mij van mening dat het volstrekt onacceptabel is dat u 10 miljoen extra geeft aan belangenorganisaties terwijl de kosten voor de operatie van een gevaarlijk hemangioom (**) bij een driejarig meisje grotendeels niet worden vergoed? Zo neen, waarom niet?
3.)
Bent u met mij van mening dat de verzekeraar de volledige kosten voor het verwijderen van dit gevaarlijke hemangioom van circa 28.000 euro moet vergoeden en niet slechts 4554,80 euro? Zo neen, waarom niet? Zo ja, hoe gaat u bewerkstelligen dat deze kosten wel worden vergoed?
4.)
Bent u met mij van mening dat het geld in de zorg besteed moet worden aan kerntaken, namelijk de genezing en verzorging van mensen? Zo neen, waarom niet? Zo ja, hoe gaat u bewerkstelligen dat het geld in de zorg terecht komt bij de mensen die zorg en behandeling nodig hebben?

(*) Blikopnieuws.nl, Meer geld voor organisaties in de zorg, 23 juli 2007
(**) www.hemangioom.nl en www.hemangioom.web-log.nl


____________________