Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland

Oud-gedeputeerde Lokker burgemeester Bodegraven

OUD-GEDEPUTEERDE LOKKER BURGEMEESTER BODEGRAVEN

De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland benoemt per 15 augustus 2007 drs. Jan Pieter Lokker (CDA) tot waarnemend burgemeester van de gemeente Bodegraven. Lokker neemt hiermee de functie over van burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff, die met ingang van half augustus 2007 is benoemd tot burgemeester van Binnenmaas.

De gemeente Bodegraven heeft, samen met buurgemeente Reeuwijk, aangegeven dat de combinatie Bodegraven en Reeuwijk een goede oplossing is om de bestuurlijke opgaven in de toekomst het hoofd te kunnen bieden. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland delen deze mening van de beide gemeenten en hebben hen gevraagd het fusietraject te starten en per 1 januari 2010 een nieuwe gemeente te vormen.

Gelet op deze verwachte fusie heeft de commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J.Franssen, in goed overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Bodegraven, besloten een waarnemend burgemeester te benoemen. De commissaris heeft de fractievoorzitters een aantal kandidaten voorgedragen op grond van een door hen opgestelde profielschets. De fractievoorzitters hebben unaniem hun keuze laten vallen op de heer Lokker.

De heer Lokker (1949) was van 2001 tot 1 juni van dit jaar gedeputeerde in de provincie Utrecht. Vanuit die functie was hij onder andere bestuurslid van het Interprovinciaal Overleg (IPO) met de portefeuille Landelijk Gebied en lid van de Stuurgroep Groene Hart. Als gedeputeerde was hij nauw betrokken bij de herindeling van de gemeenten op de Utrechtse Heuvelrug. Tot 2001 was de heer Lokker ondermeer docent geschiedenis en staatsinrichting.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22