Ingezonden persbericht


Persbericht

Website sportengemeenten.nl uitgebreid met kennisplein, bedrijvengids en overzicht nieuwe sportaccommodaties

Oosterbeek, 24 juli 2007 - De sinds eind vorig jaar vernieuwde website van Vereniging Sport en Gemeenten www.sportengemeenten.nl is met een aantal interessante onderdelen uitgebreid. Bezoekers kunnen nu de benodigde informatie vinden in de dossiers op het Kennisplein en in de Bibliotheek. Producten en diensten kunnen gezocht worden in de Bedrijvengids. En onder het item Nieuwbouw bekijkt u een aantal nieuwgebouwde of gerenoveerde sportaccommodaties van 2007 of eerdere jaren.

Kennisplein

Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) is sinds vele jaren kennismakelaar en vraagbaak voor haar leden. In de loop van de jaren hebben we kennis en inzichten vergaard over diverse sportgerelateerde onderwerpen. Het Kennisplein en de digitale Bibliotheek op de website ondersteunen de kennismakelaarsfunctie van VSG. Onder andere via het Kennisplein stellen we deze kennis en inzichten beschikbaar aan onze leden.

Op het Kennisplein vindt u dus de knowhow van (de leden van) Vereniging Sport en Gemeenten in verschillende kennisdossiers, onderverdeeld in de thema's: sportbeleid, sportaccommodaties, wet- en regelgeving, financiën én sport, bewegen en gezondheid. In elk kennisdossier is de aangeboden informatie gerangschikt in de rubrieken publicaties, praktijkvoorbeelden, bijeenkomsten, berichten en visie- en ontwikkeling. Zo vindt u onder andere in het dossier lokaal sportbeleid een groot aantal gemeentelijke sportbeleidsnota's. In het dossier kunstgras leest u het laatste nieuws en de ontwikkelingen over dit onderwerp. Het Kennisplein wordt regelmatig geactualiseerd en uitgebreid met nieuwe dossiers.

Bedrijvengids

De reguliere Bedrijvengids Sport & Recreatie 2006 is nu ook online te raadplegen. De digitale versie is gerubriceerd naar producten en diensten in vier categorieën: buitensportaccommodaties, binnensportaccommodaties, pleinen & parken en zwembaden. Bent u op zoek naar leveranciers van producten en diensten op het gebied van sport en recreatie dan is de digitale bedrijvengids daarbij een handig hulpmiddel.

Overzicht nieuwbouw sportaccommodaties

Op de website worden in het onderdeel 'Nieuwbouw' dertien nieuwe sportgebouwen uit 2006 digitaal tentoongesteld. Ook vindt u een overzicht van een aantal sport- en vrijetijdsaccommodaties die de afgelopen jaren in Nederland zijn gerealiseerd of waar grondige renovatie heeft plaatsgevonden. In de beschrijving van de accommodatie leest u interessante gegevens over de bouw, de daarbij betrokken partijen en de cijfers. De accommodaties zijn op jaar te selecteren en ingedeeld in de categorieën binnensportaccommodaties, zwembaden, buitensportaccommodaties, kunstgras en vloeren en overig.

Zoekfunctie

De vernieuwde zoekfuncties kunt u loslaten op alle onderdelen van de website. De gevonden resultaten worden binnen korte tijd weergegeven onder de tabbladen website, documenten, bibliotheek of kennisplein. Inmiddels trekt de VSG-website door een frisse uitstraling en een overzichtelijk startscherm veel bezoekers.


---